Vuković pozvao Milatovića na konsultacije: Da se proces formiranja vlasti u Podgorici desi na civilizovan način

"Spreman sam maksimalno da mu pomognem, da kao najizgledniji kandidat za budućeg gradonačelnika Podgorice, maksimalno spreman dočeka trenutak kada će stupiti na dužnost"

50192 pregleda 134 komentar(a)
Vuković, Foto: PG Biro
Vuković, Foto: PG Biro

Aktuelni gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković pozvao je Jakova Milatovića na konsultacije u ponedjeljak.

Kako je naveo u video poruci, jednom od lidera Pokreta Evropa sad uputio je poziv kao najizglednijem kandidatu za budućeg gradonačelnika.

"U svjetlu podignutih tenzija koje su posljedica neodgovornog ponašanja i protivpravnog djelovanja jednog broja naših političkih konkurenata, kao prvi čovjek Glavnog grada Podgorica, poštujući izbornu volju naših sugrađana, želim da dam dodatni doprinos kako bi se proces formiranja vlasti u Podgorici desio na civilizovan način i u skladu s Ustavom i zakonima Crne Gore. Na taj način čuvamo ugled Glavnog grada i izlazimo u susret očekivanju naših sugrađana", rekao je Vuković.

Kaže da je speman maksimalno da pomogne Milatoviću.

"Da kao najizgledniji kandidat za budućeg gradonačelnika Podgorice, maksimalno spreman dočeka trenutak kada će stupiti na dužnost. To je u najboljem interesu ljudi koji žive u Podgorici, a svjestan koliko je meni ta vrsta pomoći i praktičnih savjeta značila protekle četiri godine", istakao je Vuković.

Kaže da mu je teško pao jučerašnji neadekvatan i neprimjeren odnos prema službenicima koji su samo pokušavali svoj posao da rade kako treba.

"Pozivam da sačekamo da nadležne institucije daju konačnu riječ u odnosu na ono što je bio izborni proces u Podgorici koji niko ne dovodi u pitanje kad su rezultati po srijedi, a da se ovaj period iskoristi kako bi se na najkvalitetniji moguči način u vašem interesu pripremio trenutak primopredaje vlasti u Podgorici", zaključio je Vuković.

Bonus video: