SDT traži ukidanje imuniteta zbog dodjele stanova za pet poslanika DPS i SD; Nikolić: Progon po nalogu Abazovića

Istragom tužilaštva obuhvaćeni su Predrag Bošković (DPS), Budimir Šegrt, Suad Numanović (DPS), Ivan Brajović (SD), Sanja Vlahović, Damir Šehović (SD), Dragica Sekulić (DPS), Dražen Miličković, Suzana Pribilović (DPS), Osman Nurković (BS), Jelena Radonjić i Aleksandar Jovićević

51864 pregleda 131 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Poslanik i portparol Demokratske partije socijalista (DPS) Miloš Nikolić kazao je da je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) po nalogu premijera Dritana Abazovića danas "krenulo u obračun sa pojedinim predstavnicima DPS-a".

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti", u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) formiran je predmet po krivičnoj prijavi Vlade od 13. oktobra ove godine.

SDT kako saznaju "Vijesti" istražuje rad Komisije za stambena pitanja na čijem je čelu tokom mandata DPS-a bio sadašnji poslanik te partije Predrag Bošković.

Istragom tužilaštva obuhvaćeni su sem Boškovića i Budimir Šegrt, Suad Numanović, Ivan Brajović, Sanja Vlahović, Damir Šehović, Dragica Sekulić, Dražen Miličković, Suzana Pribilović, Osman Nurković, Jelena Radonjić i Aleksandar Jovićević.

SDT traži od Skupštine odobrenje za ukidanje imuniteta poslanicima Boškoviću, Brajoviću, Šehoviću, Pribilović i Dragici Sekulić.

"Tužilaštvo koje nije u stanju da obezbijedi izborni proces na jednom biračkom mjestu i koje se pravi mrtvo već skoro godinu dana za kupovinu ličnih karata u Ulcinju, ono za koje nema ništa sporno u komunikaciji škaljarskog brata Abaza sa predstavnicima kriminalnih klanova, i koje ne smije da uhapsi funkcionere URA zbog učešća u švercu cigareta a nijemo je na svakodnevna nepočinstva smijenjene - kao i Vlade Zdravka Krivokapića, sada je hitro reagovalo na krivičnu prijavu Abazovića, iako ćuti na više od 70 prijava koje je u prethodne dvije godine podnijela Demokratska partija socijalista. Predizborni progon je danas zvanično i počeo, ali SDT i svi drugi koji pokušaju da institucije stave u funkciju odbrane jedne korumpirane vlasti, koja radi protiv nacionalnih interesa ove države, moraju da znaju da im zloupotreba položaja u korist pojedinih političkih centara neće proći", navodi se u saopštenju Nikolića.

Bonus video: