Marković: Vlada koju sam vodio je rješavala stambena pitanja u skladu sa procedurom i planiranim sredstvima

"Brojne porodice pa i današnjih kritičara su u prošlosti na ovaj i sličan način riješile stambeno pitanje u obrazovanju, zdravstvu, policiji, sudstvu, tužilaštvu, državnim organima i ustanovama, javnim preduzećima", naveo je Marković na svom Tviter nalogu

13356 pregleda 44 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Duško Marković kazao je da Vlada koju je vodio rješavala stambena pitanja državnim službenicima, funkcionerima i njihovim porodicama u skladu sa propisanom procedurom i sredstvima planiranim godišnjim budžetima koje je usvajala Skupština Crne Gore.

Marković je reagovao povodom informacije da je u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) formiran predmet po krivičnoj prijavi Vlade od 13. oktobra ove godine, i da to tijelo istražuje rad Komisije za stambena pitanja na čijem je čelu tokom mandata DPS-a bio sadašnji poslanik te partije Predrag Bošković.

SDT takođe traži od Skupštine odobrenje za ukidanje imuniteta poslanicima Predragu Boškoviću, Ivanu Brajoviću, Damiru Šehoviću, Suzani Pribilović i Dragici Sekulić.

Marković navodi da je inače bila politika države u prethodnih više od pet decenija da u skladu sa propisanim procedurama rješavaju stambena pitanja.

Poslanik DPS-a smatra i da se "političkom i medijskom manipulacijom" ovo želi nametnuti kao model koji je koristila samo 41. Vlada.

"Brojne porodice pa i današnjih kritičara su u prošlosti na ovaj i sličan način riješile stambeno pitanje u obrazovanju, zdravstvu, policiji, sudstvu, tužilaštvu, državnim organima i ustanovama, javnim preduzećima", naveo je Marković na svom Tviter nalogu.

Poručio je i da vjeruje da se članovi stambene komisije "nijesu ogriješili o zakon i propisane procedure sprovodeći politiku Vlade u ovoj oblasti".

Bonus video: