Jakić: Svake nedjelje imamo ljude koji najavljuju izvršenje krivičnih djela, a po tom pitanju još nisu ni saslušani

"Radi se o totalnoj opstrukciji, pokušavaju da uruše sve institucije sistema i to nas više ne iznenađuje. Nadam se da će se institucije države probuditi i da će građanima omogućiti da Ustavom zagarantovana prava ostvare"

15463 pregleda 19 komentar(a)
Jakić, Foto: Svetlana Mandić
Jakić, Foto: Svetlana Mandić

Svake nedjelje imamo ljude koji najavljuju izvršenje krivičnih djela, a da oni po tom pitanju, čini mi se, još nisu ni saslušani, poručio je Jugoslav Jakić, nosilac liste DPS-SD i aktuelni predsjednik Opštine Šavnik.

On je nakon što su izbori u Šavniku prekinuti i osmi put upitao treba li to da stvori presedan u Crnoj Gori da može da radi ko šta hoće.

"Da lomimo kutije kad hoćemo, da nosimo oružje kad hoćemo ili bilo šta drugo. Destrukcija, ne samo u Šavniku nego u cijeloj Crnoj Gori", istakao je Jakić.

Kaže i da više ništa ne može da ih iznenadi od njihove političke konkurencije - kako u Šavniku tako i u Crnoj Gori.

"Radi se o totalnoj opstrukciji, pokušavaju da uruše sve institucije sistema i to nas više ne iznenađuje. Nadam se da će se institucije države probuditi i da će građanima omogućiti da Ustavom zagarantovana prava ostvare i da zaključimo ovaj izborni proces i konačno formalno potvrdimo ono što sam najavio - da ćemo mi biti pobjednici na izborima", naglasio je.

A, šta konkretno državne institucije treba da urade?

"Više puta smo insistirali samo na tome da se primjenjuje zakon onako kako treba. Vidimo da je namjera onih koji prekidaju izbore opstrukcija sistema, kao i da žele da ospore demokratski proces, pa očekujemo da u skladu sa tim reaguju. Čini mi se da su i reakcije i iz vrha izvršne vlasti bile da nisu zadovoljni reakcijama tužilaštva. Vidjeli smo čak i prepucavanja između izvršne i zakonodavne vlasti i mislim da i to dovoljno govori o ozbiljnosti u kojoj se nalaze institucije", rekao je Jakić.

Dodaju da su bili spremni i danas da završe izbore.

"A, spremni smo i naredne nedjelje, a ako treba i za cijelu narednu godinu. Tu smo na crti. Spremni smo za svaku opciju, pa i da odgovorimo ovim destruktivnim izazovima", kaže on.

Na pitanje kako komentariše snimak koji se juče pojavio na društvenim mrežama, a koji je nagovijestio da današnje glasanje neće biti posljednje u ovoj godini.

"Suzdržao bih se komentara. Takvo ponašenje ispred državne institucije... To govori o onima koji kreiraju takav društveni ambijent, pa me ni takvo ponašanje ne iznenađuje", zaključio je Jakić.

Bonus video: