Demokrate: Gubitnik ima pravo da se ljuti, ali ne i da vrijeđa

Demokrate su reagovale povodom tvrdnji Demokratske partije socijalista (DPS) da je razbojništvom, divljanjem i siledžijstvom članova biračkih odbora iz redova Koalicije “Za budućnost Šavnika”, uz svesrdnu podršku i navijanje od strane Demokrata i danas spriječen završetak izbornog procesa u Šavniku

9044 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora saopštila je da nazivati nekog primitivcem, siledžijom i divljakom samo zato što je građanin Šavnika i što ne dozvoljava da mu neki izborni "DPS turisti" iz drugih gradova kroje izbornu volju je sramotno, čak i za DPS.

Demokrate su reagovale povodom tvrdnji Demokratske partije socijalista (DPS) da je razbojništvom, divljanjem i siledžijstvom članova biračkih odbora iz redova Koalicije “Za budućnost Šavnika”, uz svesrdnu podršku i navijanje od strane Demokrata i danas spriječen završetak izbornog procesa u Šavniku.

"Gubitnik ima pravo da se ljuti, ali ne i da vrijeđa. Nazivati nekog primitivcem, siledžijom i divljakom samo zato što je građanin Šavnika i što ne dozvoljava da mu neki izborni DPS turisti iz drugih gradova kroje izbornu volju je sramotno, čak i za DPS", navodi se u saopštenju Demokratske Crne Gore.

Pitali su da li ima pravo i legitimitet partija koja je zahvaljujući jednom broju javnih funkcionera, "poznata po izvršenju najtežih krivičnih djela, prepoznata po retrogradnoj i huškačkoj retorici, prepisivanju birača iz opštine u opštinu, fabrikovanju afera svojim političkim neistomišljenicima i blokadi institucijama" sistema da nekom spočitava navodno antidemokratsko i antievrposko ponašanje i postupanje?

"Zamislite taj humor da partija koja je sve osim demokratska, partija koja je napustila evropske vrijednosti i okrenula se radikalizmu nekog poziva na demokratsko i evropsko ponašanje. Gospodo iz DPS-a, smiješni ste i apsurdni", kazali su iz te partije.

Pitali su da li ima većeg apsurda nego da partija od koje su brojni subjekti učili kako se primitivizmom boriti protiv svojih političkih oponenata, partija koja i danas prijeti primitivnom borbom protiv demokratije i izborne volje, partija koja blokira izbor sudija Ustavnog suda, partija koja onemogućava prenos vlasti u lokalnim samoupravama, obične građane Šavnika naziva primitivcima i od njih brani ustavni poredak države.

Pozvali su ih da se izvine svojim biračima iz drugih opština jer su ih, kako navode, izložili neprijatnosti da se u opštini u kojoj ne žive predstavljaju kao komšije članovima biračkih odbora koji ih nikada nijesu niti vidjeli, niti sreli u Šavniku, ali i takođe građanima Šavnika zbog uvreda koje su, dodaju, iznijeli na njihov račun i pokušaja prekrajanja njihove izborne volje.

"Izvinite se ili pokažite vaše pravo lice. Pravo lice se pokazuje na kraju, a DPS-u je svakako došao kraj i u Šavniku", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: