Eraković: Podržaćemo sve vidove vaninstitucionalne borbe

DPS poziva Đurović i Kordić na sazivanje sjednice Ustavnog odbora kako bi što prije bio raspisan konkurs za sudije US

36506 pregleda 107 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS
Ažurirano: 13.12.2022. 15:52h

Poslanik Demokratske partije socijalista Jevto Eraković je kazao da je sinoć antievropska većina izglasavanjem Zakona o predsjedniku dovela zemlju u stanje ustavnog puča.

“Prvo da odgovorimo na pitanje i na njihove manipulacije da je DPS svojim činjenjem ili nečinjenjem, eventualno, dovela do takve situacije. Naravno, da najoštrije odbacujemo bilo kakve indicije na ovu temu. Jasno vam je da je DPS od prvog trenutka bila spremna za dgovor, za kompromis. Na kraju, naša ponuda, koja je bila na stolu i prezentovana javnosti-da smo spremni da uz dogovor glasamo i za jednog sudiju Ustavnog suda, nije odgovarala ovoj antievropskoj većini”, istakao je Eraković na konferenciji za medije.

On je rekao da DPS poziva predsjednicu Skupštine Danijelu Đurović i predsjednicu Ustavnog odbora Simonidu Kordić na sazivanje sjednice Ustavnog odbora kako bi što prije bio raspisan konkurs za sudije US.

Eraković je kazao da će DPS podržavati sve vidove vaninstitucionalne borbe.

"Vidjećemo kako će teći organizacija narednih skupova i o tome ćemo blagovremeno obavijestiti javnost. Na organizatorima protesta je da obavijeste sve zainteresovane kada će doći na protest, a DPS će kao i do sada aktivno učestvovati u formi podrške tog protesta", rekao je Eraković.

Istakao je da je komentarisanje izjave Vladimira Bilčika i Tonina Picule pitanje za "antievropsku, skrpljenu većinu":

"Mi smo stavili do znanja kakav je stav DPS-a i nije čudo zašto su identični stavovima Picule i Bilčika".

Bonus video: