Lekić: Vlade neće biti, obradovaće se mnogi poraženi 2020.

"Učinio sam da sve bude javno, i to je princip koji je realizovan. Uspio sam da zadržim dostojanstvo zemlje, da se o njenoj vladi odlučuje o Crnoj Gori. Treće, rekao sam da će vlada biti ozbiljna ili je neće biti. Neće je biti, a ko je bio ozbiljan - nek građani protumače", naveo je

96026 pregleda 244 komentar(a)
Lekić, Foto: Nikola Dragaš
Lekić, Foto: Nikola Dragaš

Mandatar za sastav vlade i lider Demosa Miodrag Lekić, poručio je danas iz parlamenta da će se mnoge snage poražene na izborima u avgustu 2020. godine, obradovati time što nova vlast neće biti formirana.

"Stigli smo na sastanak s potpisima (za zakazivanje vanredne sjednice parlamenta) i dogovorenim planom dinamike u vezi ovog procesa. Učinio sam da sve bude javno, i to je princip koji je realizovan. Uspio sam da zadržim dostojanstvo zemlje, da se o njenoj vladi odlučuje u Crnoj Gori. Treće, rekao sam da će vlada biti ozbiljna ili je neće biti. Neće je biti, a ko je bio ozbiljan - nek građani protumače. Mnoge snage poražene 2020. će se obradovati", istakao je nakon sastanka lidera skupštinske većine, na kom nije postignut dogovor o konstituisanju vlade.

Lekić je, govoreći o krahu pregovora, rekao da ne želi da spekuliše da li se "ovdje radi o nastavku rada tehničke Vlade".

"Ja sam pokušao da ovo bude demokratski i korektno prema svakome. Nadam se da će Crna Gora uhvatiti pravac koji će biti racionalan", podvukao je.