Martinović: Kolašin je bio i ostaće antifašistički, Papović neće odlučivati šta će se i kako graditi

"Za budžet u čiji je sastav ušao moj amandman kao predsjednika Opštine da se izvrši transfer Mitropoliji za izgradnju spomenika mitropolitu Amfilohiju glasao je i DPS", podsjeća Martinović

11045 pregleda 44 komentar(a)
Martinović, Foto: Dragana Šćepanović
Martinović, Foto: Dragana Šćepanović

Kolašin je bio i ostaće antifašistički grad, a Dragutin Papović neće odlučivati šta će se i kako graditi u toj opštini, poručio je predsjednik Opštine Kolašin Vladimir Martinović.

Martinović se oglasio nakon što je taj poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) kazao da se, ako se zakon dosljedno primijeni, bivšem mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju ne može podići javni spomenik u Crnoj Gori, uz ocjenu da se Kolašin pokušava pretvoriti u "litijaško svetilište".

"Za budžet u čiji je sastav ušao moj amandman kao predsjednika Opštine da se izvrši transfer Mitropoliji za izgradnju spomenika mitropolitu Amfilohiju glasao je i DPS. Prema tome, Papoviću, svoga posla. Ti nećeš odlučivati šta će se i kako graditi u Kolašinu. Malicioznosti u priči o mitropolitu Amfilohiju govore o kompleksu inferiornosti. Kolašin je bio i ostaće antifašistički grad. Neznanje prava škodi (ignorantia iuris nocet)", napisao je Martinović na Tviteru.

Poručio je da su "demokratske promjene zdrave".

"Ako si istoričar kao što si priučen tumač zakona, ne valja ti posao. A Kolašin jeste bio i ostaće antifašistički grad. Demokratske promjene su zdrave. Uostalom, i sam Papović je poznat i po promjeni identitetskih stavova. Pa ako već sebi dopušta promjene identitetskih stavova, neka dopusti i građanima Kolašina da promijene vlast", zaključio je Martinović.

Bonus video: