Abazović: Vidjećemo ko će biti kandidat, najvažnije da Đukanović više ne bude predsjednik države

"Zašto bih osjećao odgovornost zbog kritika iz Brisela. Naprotiv, osjećam da su mnogi mislili da nakon 19. avgusta nećemo moći da uspostavimo balans, ali vjerujte da tehnička vlada radi bolje nego ona koja je bila u punom mandatu"

49345 pregleda 144 komentar(a)
Abazović, Foto: Vlada Crne Gore
Abazović, Foto: Vlada Crne Gore

Građanski pokret URA još nije zauzeo zvaničan stav povodom predsjedničkih izbora, vidjećemo ko će biti kandidati, ali najvažnija stvar je da Milo Đukanović više ne bude predsjednik države, poručio je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

On je to rekao novinarima nakon početka radova na izgradnji Javnog zdravstveno-operativnog centra za vanredne situacije u Podgorici.

Prokomentarisao je i izjavu izaslanika Sjedinjenih Američkih Država Gabrijela Eskobara, koji je rekao da se Crna Gora nalazi pred institucionalnim kolapsom.

"Eskobar je prijatelj Crne Gore, a ako gledate sa aspekta Ustavnog suda ne može niko da prenebregne da smo u veoma nezavidnoj sitaciji. Što se tiče ostalih stvari, mislim da sistem nema nikakav problem sa funkcionalnošću i mislim da to građani osjećaju", rekao je Abazović.

On je još jednom pozvao poslanike da izaberu svih četvoro sudija Ustavnog suda.

"Ako se 10. februara ne izaberu svima je jasno ko će biti krivac", dodao je Abazović.

A, kada su u pitanju kritike iz Brisela, kaže da ne ne osjeća odgovornost.

"Možda će zvučati kao jedan arogantan odgovor - ali, ne osjećam ono što određeni ljudi pokušavaju da nameću, to apsolutno ne osjećam", istakao je.

Dodaje da je vlada je završila sve svoje obaveze.

"Da nisu srušili vladu i ove obaveze iz evropske agende bi bile završene - to je to. Sve se uradilo osim ono što je trebalo u parlamentu. Zašto bih osjećao odgovornost. Naprotiv, osjećam da su mnogi mislili da nakon 19. avgusta nećemo moći da uspostavimo balans, ali vjerujte da tehnička vlada radi bolje nego ona koja je bila u punom mandatu", kaže Abazović.

Govorio je i problemu sa grijanjem u školama i poručuje da je to naslijeđeni problem zbog javnih nabavki.

"Problema sa grijanjem nema, a nadam se da će Jugopetrol izaći u susret i završiti svoj dio obaveza. Novca ima", istakao je Abazović.

Bonus video: