Krivokapić: Đukanović će prevarom DPS-a i DF-a pobijediti na izborima, igra se protiv Evrope sad

"Potpuno nemoralno je promijeniti volju građana od 30. avgusta. On je to uradio sa Demokratskom partijom socijalista i srušio ovu Vladu da bi dobio fotelju i čuvao je do današnjih dana"

41886 pregleda 76 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Krivokapić, Foto: Boris Pejović

Bivši premijer Zdravko Krivokapić kazao je da će se "najveća prevara" desiti na predstojećim predsjedničkim izborima, zakazanim za 19. mart. Tvrdi da će Demokratska partija socijalista (DPS) dati glasove kandidatu Demokratskog fronta (DF) kako bi ušao u drugi krug u kom, smatra Krivokapić, pobjeđuje aktuelni predsjednik Milo Đukanović.

"Moja hipoteza je da će Đukanović pobijediti na izborima. DF će imati svog kandidata, a DPS će mu dati onoliko glasova koliko je potrebno Frontu da uđe u drugi krug. To je igra koja se igra isključivo protiv Evrope sad. Jer je taj pokret najčasnije nešto što se dešava u Crnoj Gori", rekao je Krivokapić u gostovanju na TVCG.

U međuvremenu se, kako je kazao, "najveća prevara" dogodila na lokalnim izborima. "Najznačajnija prevara koja će se izučavati u udžbenicima je istovremeno održavanje izbora u opštinama, poslije prestanka mandata tih skupština. To je najveća demokratska prevara".

Krivokapić je rekao da nikada nije bio spreman da na bilo koji način ugrozi sporazum koji je bio potpisan sa Građanskim pokretom URA i Demokratskom Crnom Gorom.

On je gostujući na TVCG rekao da je aktuelni premijer i lider GP URA Dritan Abazović napravio nešto nečasno i neprofesionalno.

"Potpuno nemoralno je promijeniti volju građana od 30. avgusta. On je to uradio sa Demokratskom partijom socijalista i srušio ovu Vladu da bi dobio fotelju i čuvao je do današnjih dana", poručio je Krivokapić.

Još jednom je ponovio da se na parlamentarnim izborima 30. avgusta 2020. desila sloboda.

"Napravili smo iskorak u okviru ekonomske i socijalne pravde, a sloboda se desila i zato što više nije dominantna jedna partija i ne odlučuje o sudbini svih nas", kaže Krivokapić.

Ipak, smatra da crnogorske institucije do kraja nisu slobodne.

"U okviru institucija imali smo otvorenu, ali i tihu opstrukciju", istakao je Krivokapić.

Nije isključio mogućnost saradnje njegove Demohrišćanske stranke sa Pokretom Evropa sad, a kaže i da je ostao u kontaktu sa liderima tog pokreta Milojkom Spajićem i Jakovom Milatovićem, nekadašnjim ministrima u njegovoj vladi.

"Oni me nisu izdali - to su dva divna momka koja imaju izuzetnu perspektivu. Nadam se da će Pokret Evropa sad, ako ne bude zarobljen političkim pristupom koji je dominantan u državi, preporoditi Crnu Goru", rekao je Krivokapić.

Bonus video: