DPS Nikšić: Demokratama je Crna Gora tuđa prćija, neglasanjem pokazali da je njihova borba mrtvo slovo na papiru

"Grčevito držanje za fotelje, njihova je ekspertiza, a djelovanje na štetu državnih interesa, uvaženi građani, nije diletantizam, nesnađenost i neiskustvo mlađanih crvenih kravata nego loša namjera prema državi Crnoj Gori", navodi se u saopštenju DPS -a

8932 pregleda 25 komentar(a)
Ilustracija, Foto: DPS
Ilustracija, Foto: DPS

Opštinski odbor nikšićkog DPS -a reagovali su na izjavu Nemanje Vukovića funkcionera Demokrata, koji je poručio da neće glasati za Predlog za razrješenje predsjednika Opštine Marka Kovačevića, kazavši da taj potez "nije ništa drugo do novo razotkrivanje istine, da je njihovo zalaganje i borba za građansku i evropsku Crnu Goru mrtvo slovo na papiru".

Kako se navodi u saopštenju nikšićkog DPS -a, "klub odbornika Evropskog tima za Nikšić, podnio je inicijativu za smjenu Kovačevića kada je sa svojim partijskim saborcima iz drugih gradova, nastupom u beogradskom parlamentu ponizio državu Crnu Goru".

"Ni to mu nije bilo dovoljno nego je beskrupulozno izjednačio one koji su izrazili negodovanje povodom tih i takvih podaničkih istupa funkcionera iz nezavisne Crne Gore u drugoj državi, sa onima koji su na Božić pucali u dječaka na Kosovu", istakli su iz DPS -a.

Napominju da kako kažu, "javnost za Demokratski front zna na kakvim ideologijama počiva njihova politika i tu nema neke dileme, shodno čemu je ova inicijativa bila test za sve one stranke koje se u Nikšiću predstavljaju kao građanske partije koji nemaju drugu maticu do Crne Gore i koji podržavaju njen evropski kurs".

Naglašavaju da "napamet naučene teze koje Vuković vrti" sve vrijeme svog vremena na političkoj sceni "nijesu ništa drugo do prećutno usaglašavanje sa onim što su Kovaćević i njegovi drugovi demonstrirali u Beogradu".

Dodaju da su ranija neoglašavanja na tu temu, "dobro poznata uzdržanost Demokrata u svim situacijama u kojima bi trebalo zauzeti državno odgovoran stav".

Kako kažu, ne iznenađuje ih ovakav odnos Vukovića i njegove partije ni prema ovoj inicijativi, "jer grčevito držanje za fotelje, njihova je ekspertiza, a djelovanje na štetu državnih interesa, uvaženi građani, nije diletantizam, nesnađenost i neiskustvo mlađanih crvenih kravata nego loša namjera prema državi Crnoj Gori koju, nikšićke Demokrate, ne uputivši ni riječ prijekora za iskazano sluganstvo u ime Opštine Nikšić, očigledno smatraju tuđom prćijom".

Napominju i da je i više nego neuobičajno da se zvanični kanal Opštine Nikšić na društvenim mrežama koristi za promovisanje izjava koje, "često brzopleti, Vuković daje kao partijski funkcioner, shodno čemu postaje i jasno da Opština koristi za zadovoljenje usko partijskih interesa onih koji danas čine vlast u ovom gradu".

"N’o maske su (s)pale. Idemo dalje", zaključili su iz DPS -a.

Bonus video: