Popović: Biće više kandidata opozicije, to će uglavnom biti partijski lideri

"Više nije aktuelna priča o nadstranačkim ličnostima. Očekujem do kraja sedmice odluku o tome sa koliko će kandidata ići suverenistički blok", rekao je Popović

55245 pregleda 152 komentar(a)
Popović, Foto: Nikola Dragaš
Popović, Foto: Nikola Dragaš

Predsjednik Liberalne partije (LP) Andrija Popović, kazao je danas da opozicija vjerovatno neće imati zajedničkog kandidata na predsjedničkim izborima zakazanim za 19. mart.

On je nakon sastanka čelnika opozicije o načinu nastupa na predsjedničkim izborima, kazao da će taj blok imati više kandidata i da će to uglavnom biti partijski lideri.

"Više nije aktuelna priča o nadstranačkim ličnostima. Očekujem do kraja sedmice odluku o tome sa koliko će kandidata ići suverenistički blok. Imamo ispitivanja javnog mnjenja, i jasno je da bi više kandidata suverenističkog bloka animiralo više birača na izborima, nego da je to zajednički kandidat", naveo je Popović.

Sastanak je održan u zgradi predsjednika, i osim Popovića prisustvovali su mu lideri Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović, Socijaldemokrata (SD) Damir Šehović, Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević i Bošnjačke stranke (BS) Ervin Ibrahimović.

Popović je najavio da će LP sjutra održati sjednicu Predsjedništva na kojoj će raspravljati o načinu nastupa na predsjedničkim izborima.

"Tako da ćemo ubrzo izaći sa stavom da li ćemo imati kandidata. Teški su momenti za Crnu Goru, puno je kandidata koji su pod kapom Srpske pravoslavne crkve (SPC). Nije korektno prema građanima, čija je jedina država Crna Gora, da nemamo svog kandidata", dodao je.

Na pitanje očekuje li da se za predsjednika kandiduje lider DPS-a i aktuelni šef države Milo Đukanović, Popović je odgovorio da je insistirao "na toj kandidaturi lidera DPS-a, kao najjače partije".

"Još nemam odgovor, ali se nadam da ću ga imati za par dana. Još je to neodređeno", poručio je Popović.

Bonus video: