Biserko podržala Đukanovića: Ne dozvolite da vas lažnim obećanjima uvuku u "srpski svet", ni nama tamo nije dobro

"Na istorijskoj raskrsnici na kojoj se svijet nalazi, a i Crna Gora, još jednom birajte građansku, a ne teokratsku Crnu Goru"

16463 pregleda 86 komentar(a)
Biserko, Foto: DPS
Biserko, Foto: DPS

Poruku podrške predsjedniku Crne Gore i predsjedničkom kandidatu Demokratske partije socijalista (DPS) Milu Đukanoviću uoči drugog kruga predsjedničkih izbora uputila je i Sonja Biserko, osnivačica i predsjednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji.

To je saopšteno iz DPS.

"Godine 2020. kidnapovana je nezavisna i građanska Crna Gora i od tada se temeljno razgrađuje. Ne dozvolite da vas lažnim obećanjima uvuku u "srpski svet", jer ni nama tamo nije dobro. Na istorijskoj raskrsnici na kojoj se svijet nalazi, a i Crna Gora, još jednom birajte građansku, a ne teokratsku Crnu Goru. Glasajte za Mila Đukanovića. On je jedina garancija", poručila je Biserko u video poruci.

Majke Srebrenice: Samo put kojim Milo Đukanović vodi državu može nastaviti dobre odnose koje smo izgradili

Nevladina organizacija (NVO) Majke Srebrenice takođe je podržala Đukanovića.

"Godinama su odnosi Bosne i Hercegovine i Crne Gore sve bolji. Odnos političkih zvaničnika prema genocidu u Srebrenici pokazali su da Crna Gora ne želi biti dio negatora, dio onih snaga čiji je cilj poniziti nas majke i preživjele žrtve. Rezolucija koju je Skupština usvojila potvrdila je tu zdravu politiku. Kako bi nastavili tamo gdje smo stali građani Crne Gore moraju izabrati između dva puta. Samo put kojim Milo Đukanović vodi državu može nastaviti te dobre odnose koje smo izgradili. Zato 2. aprila građani trebaju da podrže Mila Đukanovića". obavljeno je na Tviter profilu Majki Srebrenice.

Bonus video: