Božović: Svi da pomognu da Milatović u istoriju pošalje diktatora i lopova koji je 30 godina zaposjeo državu

Milatović je boravio u Budvi, gdje se prvo sastao sa Božovićem u njegovom kabinetu, da bi potom obišao Luku Budva, gdje je razgovarao sa čelnicima Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, a potom u kancelarijama budvanskog DF-a se susreo sa predstavnicima političkih partija i simpatizerima koju su mu dali podršku na izborima 2. aprila.

17390 pregleda 37 komentar(a)
Predsjednik Skupštine Opštine Budva i funkcioner DF Nikola Jovanović, Milatović i Božović, Foto: Vuk Lajović
Predsjednik Skupštine Opštine Budva i funkcioner DF Nikola Jovanović, Milatović i Božović, Foto: Vuk Lajović

Budvanski odbori Demokratskog fronta (DF), Demkratske Crne Gore, Građanskog pokreta URA i Pokreta Evropa sad (PES), danas su jednoglasno dali podršku kandidatu PES-a za predsjednika Crne Gore Jakovu Milatoviću na predstojećim predsjedničkim izborima.

Predsjednik Opštine Budva i lider budvanskog DF-a Milo Božović je pozvao sve da pomognu da Milatović u istoriju pošalje "jednog diktatora i lopova koji je 30 godina zaposjeo ovu našu državu".

Milatović je danas boravio u Budvi, gdje se prvo sastao sa Božovićem u njegovom kabinetu, da bi potom obišao Luku Budva, gdje je razgovarao sa čelnicima Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, a potom u kancelarijama budvanskog DF-a se susreo sa predstavnicima političkih partija i simpatizerima koju su mu dali podršku na izborima 2. aprila.

Sa sastanka u Budvi
Sa sastanka u Budvifoto: Vuk Lajović

Navodeći da je Milatović budući predsjednik Crne Gore, Božović je kazao da poslije ovoliko godina borbe, ne mora da govori da na ovim izborima moraju da rade jače nego ikad.

"Svima je jasno da je DF-u, što smo uvijek pričali politički neprijatelj Milo Đukanović. Nije samo razlog zbog čega treba glasati za Jakova, koga ja lično poznajem, to što nam je politički protivnik Đukanović, već što Jakov zaslužuje našu bezrezervnu podršku. Jakov Milatović je sušta suprotnost Milu Đukanoviću. On je predstavnik jedne mlade generacije boraca protiv režima. On je sin opozicionara. On je momak, predstavnik mlade generacije koja nije mogla ovdje da dobije ono što joj pripada po kvalitetu koji ima. Školovan je širom Evrope i radio je u toj Evropi, zato što to nije bilo moguće u Crnoj Gori", kazao je Božović okupljenima.

Božović je poručio "imamo Jakova kome je prosjek na visokim školama bila desetka i imamo Mila Đukanovića kome je prosjek bio šest".

"Imamo jednog mladog čovjeka koji kaže 'Evropa sad' i imamo jednog predstavnika organizovane kriminalne grupe koji kaže 'Evropa nikad'. Sve ono što je Milo Đukanović, to Milatović nije. Jakov predstavlja poštenu Crnu Goru, predstavlja budućnost Crne Gore i mi imamo najveću obavezu, pošto smo se najduže borili sa ovim čudom što nas je snašlo da ovo do kraja dovedemo i pošaljemo Mila Đukanovića u prolost i podržimo ovakvog čovjeka", kazao je Božović.

Milatović je poručio da one večeri kada su 19. marta proglašeni rezultati prvog kruga, te večeri je kazao da je pobjeda zajednička.

"To iskreno mislim. Mnogo mi je bilo drago što sam dobio podršku ostalih predsjedničkih kandidata, gospode Mandića, Bečića, Danilovića. Jedino zajedno možemo u ovom drugom krugu da pobijedimo Đukanovića i da ga zaista jednom konačno pošaljemo u političku prošlost. Imao sam četiri godine kada je taj čovjek zavladao Crnom Gorom. Ušao je u crnogorsku politiku bez biografije, počeo na mjesto premijera, a evo ga završava na mjesto predsjednika države. Da je bez znanja, bez vizije i bez sposobnosti 30 godina arčio javna dobra Crne Gore, pretvarao društveno u privatno, od ove zemlje izvrnuo onaj sistem vrijednost koji je postojao. Uveo nenormalne stvari, koje su negdje postale normalne. Nije normalno da se krade, nije normalno da se laže, da se uništavaju hoteli i firme, kupuju lažne diplome", poručio je Milatović.

On je rekao da će njegovom, zajedničkom pobjedom svih, krenuti ekonomski oporavak Crne Gore, kao i onaj važniji moralni i društveni oporavak društva.

"Ovo je borba koja je puno veća od Jakova Milatovića kao predsjedničkog kandidata, od Pokreta Evrope sad kao političkog subjekta, ovo je zajednička borba svih nas političkih subjekata koji se borimo protiv simbola jedne prevaziđene politike, ali i borba onih koji su se proteklih 30 godina borili protiv diktatorskog režima. Tu baklju slobode je neko nosio sve ovo vrijeme, ali udružene naše baklje će zasijati 2. aprila velikim sjajem", poručio je Milatović.

On je kazao da je bilo dosta vladavine Mila Đukanovića, sve "da je ovih 30 godina nas zlatom zlatio".

"Od kada su se nakon 30. avgusta oslobodile institucije, oslobodio narod, saznaju se sva kriminalna djela, organizovani kriminal, diktaturu i diskriminaciju", kazao je Milatović.

Bonus video: