DPS: Abazović i Adžić izveli puč nezakonitom smjenom Brđanina

"Crna Gora je pravna država i nadležnosti državnih organa su strogo definisane. Opšte je poznato da provizorna Vlada danas nije imala zakonsko uporište za ovu odluku, i ovo je eklatantan primjer uzurpiranja vlasti"

13824 pregleda 38 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) saopštila je da su premijer Dritan Abazović i ministar unutrašnjih poslova (MUP) Filip Adžić "nezakonito i van procedure" smijenili direktora Uprave policije Zorana Brđanina.

Iz te partije su smjenu Brđanina ocijenili kao "svojevrsan puč" u organizaciji abazovića i Adžića.

"Crna Gora je pravna država i nadležnosti državnih organa su strogo definisane. Opšte je poznato da provizorna Vlada danas nije imala zakonsko uporište za ovu odluku, i ovo je eklatantan primjer uzurpiranja vlasti", navodi se u saopštenju.

Dodaju da je Abazović "povezan sa kriminalnim klanovima" i da mu poizivanje na čast "neće pomoći kada jednom bude morao pred sudom da odgovara za sva svoja nepočinstva, kršenja Ustava i zakona".

"Oni koji ga u tome slijepo slijede, treba da znaju da su puki saučesnici u veoma ozbiljnim djelima koja sa sobom povlače krivičnu odgovornost", zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Bonus video: