Knežević : Pozivam Spajića da demantuje Miloša Nikolića koji mu je nagovijestio koaliciju sa DPS-om

Iz te koalicije su pozvali sve građane da pošalju snažnu poruku narodu na Kosovu i Metohiji, na litiji u Nikšiću koja će biti održana sjutra u 20 sati

13269 pregleda 148 reakcija 24 komentar(a)
Koalicija Za budućnost Crne Gore u Beranama, Foto: Za budućnost Crne Gore
Koalicija Za budućnost Crne Gore u Beranama, Foto: Za budućnost Crne Gore

Građani koji žele da njihovi glasovi služe narodu i poštovanju Ustava i zakona treba da glasaju za koaliciju Za budućnost Crne Gore (ZBCG), poručeno je na skupu te koalicije u Beranama.

Iz koalicije ZBCG su poručili da je onima koji to ne žele "bolje da ne izlaze na izbore".

"Jer će njihov glas otići marginalizovanim grupama, odnosno Demokratskoj partiji socijalista (DPS) ili u ambasadorske stranke“, kaže se u saopštenju.

Iz te koalicije su pozvali sve građane da pošalju snažnu poruku narodu na Kosovu i Metohiji, na litiji u Nikšiću koja će biti održana sjutra u 20 sati.

Nosilac liste ZBCG Milan Knežević kazao je da politička konkurencija izbjegava da odgovori na njihova pitanja o tome da međunarodni centri moći žele da naprave koaliciju između Pokreta Evropa sad (PES) i DPS-a.

“Pozivam Milojka Spajića da demantuje Miloša Nikolića koji mu je nagovijestio koaliciju sa DPS-om“, naveo je Knežević.

On je kazao da ZBCG želi da razvija ideju Open Balkana jer smatra da je to najbolja prilika i perspektiva za razvoj ekonomije i privrede, dok se čeka ulazak u Evropsku uniju (EU).

Knežević je rekao da će obeštetiti žrtve tranzicije kojima je falilo 15 godina do penzije, uz nadoknadu do 150 eura.

Sa predizbornog skupa u Beranama
Sa predizbornog skupa u Beranamafoto: Za budućnost Crne Gore

“Ojačaćemo stambeni fond i formirati ministarstvo za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije“, rekao je Knežević.

On je naveo da će čim dođu na vlast na prvoj sjednici Skupštine kroz izmjene i dopune o Zakona o radu povećati osnovnu platu za 13 odsto.

"Tako što ćemo vratiti topli obrok, zimnicu i regres i obeštetiti 90 hiljada naše sirotinje koja radi u megamarketima i mega lancima i koje tretiraju kao robove“, dodao je Knežević.

Kako je kazao, usklađivaće penzije sa platama, uz rast neto zarade.

"To će značiti povećanje za 20 odsto, a kroz ozbiljne investicije sa kineskom kompanijom ćemo pokazati odgovornost prema sjeveru Crne Gore. U dogovoru sa Srbijom otvorićemo dvije fabrike na sjeveru kako bi se oživio sjever", rekao je Knežević.

Poslanik Demokratske narodne partije (DNP) Milun Zogović kazao je da koalicija ZBCG ima dva cilja, a to su izgradnja pravne države i ekonomske refome.

On je naveo da će među prvim zakonskim aktima donijeti i Zakon o porijeklu imovine, koji će obuhvatiti i godine tranzicije u kojima su mnogi nelegalno sticali imovinu.

Zogović je istakao da će, ako uđu u Vladu, povući priznanje Kosova.

Poslanica Nove srpske demokratije Jelena Božović ocijenila je da bi bez podrške srpskog naroda Milo Đukanović bi i dalje bio predsjednik Crne Gore.

"Pokazali smo da imamo najbolje kadrove sa vizijom kako Crna Gora može da izgleda. Kako u energetici, tako u Rudniku uglja, Željezari u Nikšiću, uvođenjem reda u svakom preduzeću. I to su početni, ali veliki koraci koji su učinjeni za manje od dvije i po godine", rekla je Božović.

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević istakao je da je zahvaljujući amandmanima poslaničkog kluba Demokratskog fronta učinjeno dosta za sjever Crne Gore, ali da će učiniti mnogo više od onog momenta kada koalicija ZBCG bude u Vladi.

Predsjednik Opštine Berane Vuko Todorović kazao je da će koalicija ZBCG iskoristiti veliki potencijal za zimski turizam i da će biti završen auto-put Bar - Boljare, kojim će se Crna Gora povezati sa Srbijom i Evropskom unijom.

Bonus video: