"97.000 - Odupri se": Incident se ne bi dogodio, da se službenik predstavio

Iz Uprave policije, povodom snimka koji se pojavio na društvenim mrežama, a na kojem se vidi kako je grupa osoba na Trgu nezavisnosti u Podgorici okružila jednu osobu, saopštili su da je u pitanju policijski službenik Sektora za obezbjeđenje ličnosti i objekata
15340 pregleda 26 komentar(a)
Detalj sa današnjeg performansa, Foto: Boris Pejović
Detalj sa današnjeg performansa, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 13.03.2019. 21:19h

Današnji incident ispred Vrhovnog državnog tužilaštva ne bi se ni dogodio da se policijski službenik predstavio građanima i studentima, saopšteno je iz pokreta „97 hiljada – Odupri se“.

Iz Uprave policije, povodom snimka koji se pojavio na društvenim mrežama, a na kojem se vidi kako je grupa osoba na Trgu nezavisnosti u Podgorici okružila jednu osobu, saopštili su da je u pitanju policijski službenik Sektora za obezbjeđenje ličnosti i objekata.

Kako su naveli, policijski službenik je preduzimao mjere i radnje iz svoje nadležnosti na terenu, u zoni štićenog objekta, zgrade Vrhovnog državnog tužilaštva.

Iz policije su dodali da će o svemu biti upoznat tužilac i da je u toku postupanje i utvrđivanje svih činjenica u vezi sa navedenim događajem.

Iz pokreta „97 hiljada – Odupri se“ su kazali da je policijski službenik trebalo da se predstavi građanima i studentima, koje je, kako su naveli, pratio i čija imena je izgovarao preko telefona trećim osobama.

Kako su rekli iz tog pokreta, studenti i članovi “97 hiljada - Odupri se” su se iz tog razloga osjetili ugroženim i pozvali policiju, da postupi po zakonu i legitimiše osobu koje ih je pratila.

„Službenicima policije zahvaljujemo na dolasku, ali pitamo i zbog čega su legitimisali nas koji smo ih pozvali, a ne i osobu zbog kojeg smo, smatrajući da nam je ugrožena sloboda kretanja, tražili njihovu intervenciju“, kaže se u reagovanju.

Iz pokreta su naveli da su više puta nepoznatom službeniku policije, kao i pripradnicima interventne jedinice, naglasili da do incidenta ne bi došlo da se on predstavilo i legitimisao kao pripadnik organa reda u vršenju dužnosti.

„Zbog današnjeg incidenta koji je pokazao da građani ne mogu slobodno da hodaju ulicama svog grada i države, te stoga što policija nije adekvatno reagovala i zaštitila naša prava, podnijećemo prijavu Upravi policije“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: