Abazović: Baru da se odužimo onoliko koliko nam je dao u bogatoj istoriji svog trajanja

"Pred Barom su i dalje veliki izazovi ali i veliki potencijali koji se uz dobronamjeran i brižljiv pristup i te kako mogu iskoristiti", zaključio je Abazović
1429 pregleda 0 komentar(a)
Dritan Abazović, Foto: GP URA, GP URA
Dritan Abazović, Foto: GP URA, GP URA

Bar kao grad predstavlja sinergiju prošlog i budućeg, multikonfesionalnosti i suživota i zbog toga je nezaobilazna adresa savremene Crne Gore i njen temelj, kazao je danas lider URE Dritan Abazović čestitajući 24. novembar Dan opštine Bar.

On je rukovodstvu Opštine, Skupštini opštine Bar, svim odbornicima i građanima u svoje lično i u ime Građanskog pokreta URA poželio srećan Dan opštine.

“Bar je grad koji je godinama unazad znao da upravlja svojim prostorom i resursima a danas je pred njim izazov u tom pitanju. Zbog neodgovornog i nebrižljivog odnosa lokalne vlasti jedan prirodni resurs je uništen a građani su ti koji su uspjeli da zaustave krajnji naum i sačuvaju ga od trajnog uništenja. Za to im treba odati posebno priznanje. Na aktuelnoj ali i svakoj drugoj lokalnj vlasti je da interese građana i grada stavi u prvom planu a zanemari interese krupnog kapitala. Bar mora njegovati svoja prirodna bogatstva i brižljivo uređivati prostor”, poručio je Anbazović.

Na dan Bara valja se podsjetiti, ističe Abazović, da se na njegovoj teritoriji gradila država Crna Gora, pročula po svijetu, ušla u istorijske spise i spise turističkih ljepota i znamenitosti širom svijeta.

“Na njegov dan valja se podsjetiti da jednako onako koliko nam je on dao dužni smo i da mu vratimo. I koliko god bili željni da mu se odužimo to nikada u potpunosti nećemo uspjeti. Bar je Aaresa na kojoj su od davnina njegovani multikulturalnost multikonfesionalnost i suživot svih građana bez obzira na njihovu pripadnost i opredjeljenje. Zato je Bar i mjesto koje predstavlja građansku Crnu Goru u malom", istakao je Abazović.

"Pred Barom su i dalje veliki izazovi ali i veliki potencijali koji se uz dobronamjeran i brižljiv pristup i te kako mogu iskoristiti", zaključio je Abazović.

Bonus video: