Abazović čestitao Kogleru: Impresivan rezultat, zeleni talas se više ne može zaustaviti

Kako kažu iz URE njihova partnerska i prijateljska stranka u Austriji osvojila je prema preliminarnim rezultatima 14% glasova, sa velikom vjerovatnoćom da će taj postotak do proglašenja konačnih rezultata biti i veći
1121 pregleda 1 komentar(a)
Abazović čestitao "Zelenima", Foto: URA
Abazović čestitao "Zelenima", Foto: URA

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović čestitao je danas Verneru Kogleru, predsjedniku stranke Zelenih Austrije (Die Grünen), kako je ocijenio, impresivan rezultat na juče održanim parlamentarnim izborima u toj zemlji.

Kako kažu iz URE njihova partnerska i prijateljska stranka u Austriji osvojila je prema preliminarnim rezultatima 14% glasova, sa velikom vjerovatnoćom da će taj postotak do proglašenja konačnih rezultata biti i veći.

Zeleni Austrije na prethodnim parlamentarnim izborima u Austriji nijesu uspjeli da uđu u austrijski parlament.

Abazović je čestitke uputio i funkcioneru Zelenih Evrope Tomasu Vajsu, čija je matična stranka Zeleni Austrije, a koji je, podsjećaju iz URE nedavno boravio u Crnoj Gori na njihov poziv zajedno sa svojim saradnicima.

“Najiskrenije su nas obradovale vijesti, da su Zeleni Austrije, na juče održanim parlamentarnim izborima, ostvarili istorijski rezultat. Ovakav ishod izbora, dokaz je vaše istrajne politike, te daje dalji impuls jačanju talasa zelene politike širom Evrope. Očekujemo da vaša stranka bude predvodnik progresivnih snaga u Austriji”, napisao je Abazović u čestitki.

On je istakao i da “iskreno vjeruje da su Zeleni Evrope jedini garant ostvarivanja suštinske zelene politike”.

“Ovo je veliki podstrek, ali i dodatna obaveza, da i mi, kao vaši partneri, udružimo napore u ostvarivanju zajedničkih ciljeva. Nadamo se dodatnom jačanju zajedničke saradnje u narednom periodu jer politički momenat u Evropi zahtijeva udruživanje svih struktura baziranih na zelenoj politici”, zaključuje Abazović u čestitki.

Bonus video: