Abazović čestitao Vajsu: Sigurni smo da ćete se zalagati da Zapadni Balkan postane dio EU

On je u čestitki naglasio i da će URA nastaviti da gradi prijateljski i partnerski odnos s zelenim strankama Evrope a sve sa ciljem promocije zajedničkih vrijednosti i da se on lično raduje zajedničkom radu na napretku i boljitku Crne Gore i cijele Evrope
742 pregleda 1 komentar(a)
Abazović na presu sa Vajsom, Foto: GP URA
Abazović na presu sa Vajsom, Foto: GP URA

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović uputio je danas čestitku Tomasu Vajsu, funkcioneru zelenih partija Evrope na izboru za kopredsjednika ove partijske internacionale, saopštili su danas iz Građanskog pokreta URA.

Abazović je u čestitki naveo da je ovakav izborni ishod dokaz Vajsove uporne politike, iskrenog pristupa koji ima i izvrsnog posla koji je uspio postići u prethodnom periodu.

“To je rezultat koji nam daje dalji zamah za jačanje talasa zelene politike svuda u Evropi. Očekujemo od zelenih stranaka Evrope i od vas, kao novoizabranog lidera, da budete progresivne snage širom strarg kontinenta. Iskreno vjerujemo da su Zeleni Evrope jedini garant sprovođenja suštinske zelene politike. Ovo je veliko osnaživanje i dodatno opredjeljenje da, kao vaši partneri u Crnoj Gori, moramo uložiti napore u postizanju zajedničkih ciljeva. Sigurni smo da ćete kao novi kopredsjednik podržavati i zalagati se za to da Zapadni Balkan postane dio Evropske unije”, naveo je Abazović u čestitki.

On je u čestitki naglasio i da će URA nastaviti da gradi prijateljski i partnerski odnos s zelenim strankama Evrope a sve sa ciljem promocije zajedničkih vrijednosti i da se on lično raduje zajedničkom radu na napretku i boljitku Crne Gore i cijele Evrope.

Iz URE dodaju i da je zelena politika garancija snažnije borbu za mir, ljudska prava, inkluziju ugroženih grupa, toleranciju, rodnu ravnopravnost, bolju socijalnu politiku, bolju zdravstvenu politiku, politiku koja se brine o obrazovanju, i možda najvažnije, politiku koja strastveno čuva prirodne resurse svake države i samim tim u globalnom svijetu izražava novi vid prijeko potrebnog patriotizma.

Navode i da je Tomas Vajs krajem avgusta boravio na njihov poziv u Crnoj Gori i tom prilikom iskazao privrženost evropskoj budućnosti Crne Gore gdje je URU označio kao bitnog faktora u tom procesu.

Bonus video: