Abazović: Krivokapić odan samo koaliciji sa DPS-om

On je kazao da su u pregovorima o formiranju vlasti u Nikšiću „principi pogaženi, i radi se samo o goloj raspodjeli mjesta“
53 pregleda 43 komentar(a)
Ažurirano: 19.11.2012. 20:58h

Lider Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko krivokapić odan je samo jednom principu – koaliciji sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) po svaku cijenu, jer mu to omogućava da opstane na političkoj sceni, ocijenjeno je večeras iz Pozitivne Crne Gore.

Komentarišući pregovore opozicije u Nikšiću, Krivokapić je rekao da ga ta situacija podsjeća na stav američkog komičara, koji tvrdi da ima principe „a ako nijesu prihvatljivi, ima i druge“. On je kazao da su u pregovorima o formiranju vlasti u Nikšiću „principi pogaženi, i radi se samo o goloj raspodjeli mjesta“.

Funkcioner Pozitivne Drtan Abazović ocijenio je da „kada Krivokapić govori i principijelnosti, to je kao kada čovjek u pustinji govori o polarnom ledu – sviđa mu se, ali mu je nedostižno“.

„Krivokapić je govorio o principima kritikujući Pozitivnu Crnu Goru i optužujući za neprincipijelnost i trgovinu foteljama, a njegovoj partiji je trebalo 20-tak dana da obezbijedi par fotelja u Kotoru“, naveo je Abazović u reagovanju dostavljenom agenciji MINA.

Prema njegovim riječima, Krivokapić se tako principijelno bavio Kombinatom aluminijuma Podgorica, rasprodajom nacionalnih resursa, a isto je tako principijelno bio protiv „trulih dasaka u sudstvu“.

„U stvari, jedini princip kome je Krivokapić odan jeste koalicija sa DPS-om po svaku cijenu, pa i po cijenu državnog bankrota, jer mu to omogućava da opstane na političkom nebu, odnosno u udobnoj fotelji“, tvrdi Abazović.

Zato, kako je naveo, Krivokapić sve i gleda kroz prizmu fotelja.

„I ne razumije da kada idete putem principa, taj put nije brz, kao što je brz put SDP-a u stranku bez biračkog tijela koja, koristeći resurse DPS-a, opstaje na političkoj sceni Crne Gore, iako suštinski ne postoji. To odlično razumiju i njegovi veći koalicioni partneri“, smatra Abazović.

On je ponovio da se u Nikšiću vlast ne može i neće formirati ako se ne budu poštovali državni simboli, i da Pozitivna insistira da svako kadrovsko rješenje bude u funkciji građana Nikšića.

„Ovaj princip je Krivokapiću posebno teško razumljiv, jer SDP jedino interesuju fotelje. I stoga mi razumijemo njegovo nerazumijevanje“, zaključio je Abazović.

Galerija

Bonus video: