Abazović: Novi premijer neće biti iz DPS-a

Poručujući da je vrijeme da Đukanovic "izađe iz jazbine" i "izloži se sučeljavanju", Lekić je pozvao premijera na izborni duel, poručujući mu da sam može da bira na kojoj od televizija će to da uradi
88 pregleda 88 komentar(a)
Ažurirano: 12.10.2016. 21:05h

Crna Gora će u nedjelju prvi put u istoriji demokratskim putem smijeniti vlast, poručeno je sa konvencije koalicije “Ključ” u Podgrici. Lider koalicije Miodrag Lekić je rekao da će Crna Gora ponovo biti poštena kuća, dok je potpredsjednik pokreta URA Dritan Abazović kazao da očekuje pobjedu opozicije iako izbori nijesu do kraja regularni.

“Ovi izbori jesu polu fer ali ćemo i na njiima pobijediti. Na ovim ćemo pobijediti, a na sledećim ćemo ih razbiti”, poručio je Abazović, ističući da novi premijer neće biti iz Demokratske partije socijalsta (DPS).

"Neka ne brinu ko će biti premijer. To neće biti Milo Đukanović ni neko iz DPS-a", kazao je Abazović.

Govoreći o navodima da DPS nudi biračima iz dijaspore novac da dođu da glasaju, Abazović je kazao da “Ključ” neće dopustiti da im ukradu još jedne izbore i da će “sačekati krivične prijave one koji dobiju 250 eura”.

Poručujući da je vrijeme da Đukanovic "izađe iz jazbine" i "izloži se sučeljavanju", Lekić je pozvao premijera na izborni duel, poručujući mu da sam može da bira na kojoj od televizija će to da uradi.

" Može i na njegovom Pinku", rekao je Lekić.

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Srđan Milić kazao je da koalicija “Ključ” neće drugu državu već drugu vladu.

"I od jačih smo je branili. Nema više vječitih vladara, samo demokratski izabranih i demokratski smjenjivih," rekao je on.

Komentarišući izjave čelnika DPS-a da na izborima brane crn ogorsku državnost, lider pokreta URA Žarko Rakčević je rekao da ne treba oni da brane Crnu Goru jer “ovi ljudi vole Crnu Goru”. On je istakao da su među onima iz DPS-a koji su Crnu Goru "branili"

Svetozar Marović i gradonačelnici iz redova DPS-a koji su umiješani u višemilionske malverzacije.

"I oni su imali istu retoriku", rekao je on navodeći da će “Ključ” biti okosnica nove Vlade.

Njegov partijski kolega Miloš Konatar imao je poruku za članove i simpatizere tri partije koje čine “Ključ”.

“Počnimo polako da se navikavamo jedni na druge, jer ovo će biti samo prva u nizu zajedničkih pobjeda koje nas čekaju u budućnosti”, kazao je on, dodavši da se u nedjelju budi prkosna Crna Gora.

“Da li je Duško Marković, kada je kazao da niko ne ubija poštene ljude mislio i na Duška Jovanovića”, pitala je potpredsjednika Vade sestra ubijenog urednika i vlasnika Dana Danijela Pavićević.

"Duguje meni i mojoj porodici odgovor ko su nalogodavci i ubice moga brata," kazala je, poručivši da “ničija nije do zore gorjela, neće ni njihova".

Aludirajucći na izborni slogan DPS-a, Momir Joksimović ocijenio je da je "sigurni korak počeo da se tetura". On je imao molbu za stranke koje, po istraživanjima javnog mnjenja, teško da će preći izborni cenzus i ući u Parlament.

Joksimović ih je pozvao da "abdiciraju" kako se DPS ne bi okoristio od njihovih rasutih glasova.

Galerija

Bonus video: