Abazović: Ovo nije stvar politike već života

"Svojom politikom iselili su desetine hiljada građana iz Crne Gore a sada ih zovu da dođu avionima, kamionima, autobusima samo da bi im dali glas", kazao je Rakčević na promotivnom skupu Ključa u punoj velikoj sali Opštine u Ulcinju. Dodao je da DPS deportovao ljude od Ulcinja pa do Boke
79 komentar(a)
Ažurirano: 30.09.2016. 20:20h

Jedan od lidera velike koalicije „Ključ“ Žarko Rakčević kazao je da danas najveća opasnost Crnoj Gori prijeti od Demokratske partije socijalista i njenih organizovanih kriminalnih grupa.

"Svojom politikom iselili su desetine hiljada građana iz Crne Gore a sada ih zovu da dođu avionima, kamionima, autobusima samo da bi im dali glas", kazao je Rakčević na promotivnom skupu Ključa u punoj velikoj sali Opštine u Ulcinju. Dodao je da DPS deportovao ljude od Ulcinja pa do Boke.

"A onda nama nešto kažu - sram ih bilo", kazao je Rakčević navodeći da u programu Ključa stoji da će u Ulcinju biti izgrađeno deset hotela visoke kategorije.

Nosilac liste Miodrag Lekić kazao je da je Ulcinj grad srušenih hotela ali i da je sjever ponižen.

"I umjesto o tome, ili naplati poreza i porastu nezaposlenosti, premijer govori o jahanju", kazao je Lekić.

Srđan Milić je naveo da su ekonomski jaka Crna Gora, politički stabilna, socijalno odgovorna i bezbjednosno sigurna, četiri temelja na kojima Ključ bazira svoj program.

"Ne brine njega što mi imamo 22 odsto ili više nego što je on na 37%, nikad manje. Ali ubrzo ćemo imati njihovo istraživanje i dobro će biti ako ćemo imati cenzus", kazao je Milić.

Ministar unutrašnjih poslova Goran Danilović kazao je „da nam na kraju treba novi početak“.

"Plašili su nas gore da ćete jedan dio Crne Gore odnijeti negdje drugo. Vas su plašili da čemo mi gore, parče države ponijeti negdje drugo. I vas i nas plašili su da će nam i Boku uzeti. U međuvremenu, uzeli su nam Crnu Goru i još malo uzeće i nas sa njom", kazao je Danilović.

Kandidat za poslanika Dritan Abazović kazao je da ovi izbori nijesu stvar politike već života,

"Od Valdanosa pa do Ade, šta ti uradiše mili grade. Malo im je što ruše, nego bi i more da nam buše", izrecitovao je Abazović u emotivnom govoru pred svojim Ulcinjanima. Podsjetio je da je solana preživjela drugi svjetski rat ali ne i nezavisnu Crnu Goru.

"Zato ćemo se boriti za svaki pedalj ne samo Ulcinja nego cijele Crne Gore. Hoćemo pravedno društvo- poručio je Abazović pozvavši Ulcinjane da izađu na birališta. Moramo ih pobijediti. Mi možda nijesmo baš najbolji ali boljih od nas nema", kazao je Abazović.

Aleksandar Damjanović kazao je da Ulcinj nakon vladavine DPS izgleda gore nego poslije katastofalnog zemljotresa iz 1979.

"Mislio sam da ne može biti gore ali eto može", kazao je Damjanović, koji je rodom iz Ulcinja. On je poručio Frontu da zbog moguće saradnje ne napada koaliciju Ključ, koja će i taj savez čuvati od sebe. Takođe, pozvao je albanske partije da okrenu leđa DPS i da im Ključ pruža ruku prijateljstva.

Predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić ocijenio je da je situacija u Crnoj Gori loša „da ne može biti gora“.

"A oni vam pričaju da će imati većinu. Imaće je taman kao u Beranama", kazao je on.

Na konvenciji su govorili i Šerbo Rastoder, Milica Radulović, Nervuz Šaptafi, Andrija Ćetković, Seada Sadiković i Omer Barjaktari.

Galerija

Bonus video: