Abazović: Pružili smo SDP ruku da siđe sa Titanika

SDP može imati veliku štetu, ako je savez sa PCG samo trik
0 komentar(a)
Dritan Abazović, Foto: Savo Prelević
Dritan Abazović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.04.2014. 19:57h

Poslanik Pozitivne Dritan Abazović kazao je da je ta partija formiranjem koalicije sa SDP-om u Podgorici, partiji Ranka Krivokapića pružila ruku da izađe sa “Titanika” koji predstavlja sadašnja vlast u Crnoj Gori, i da SDP može svojom voljom tamo i da ostane. Abazović je kazao da SDP-u može donijeti samo kratkoročnu korist, a dugoročno veliku političku štetu, ukoliko njihov ulazak sa Pozitivnom u koaliciju predstavlja politički trik.

“SDP ukoliko želi da ostane na „Titaniku“slobodno može tamo da ostane. Naše je da im pružimo ruku da se iskrcaju na obalu i mi se nadamo da će to oni učiniti. Više je bilo vjerovati da će to oni učiniti i da pokušamo napraviti ovaj koalicioni model u Podgorici. Da pokušamo možda sjutra i na državnom nivou”, kazao je Abazović za NTV “Montena”.

On je ocijenio da je razlika između Pozitivne i SDP-a prilično velika, ali ne i nepremostiva “Mi mislimo da su oni doprinijeli ekonomskom srozavanju Crne Gore, ali ne mislimo da nemaju šansu da nešto isprave”, kazao je Abazović.

Poslanik Pozitivne kazao je da su u toj partiji otvoreni za postizbornu saradnju i sa DF-om “jer nijesu neko ko je autističan”.

On je kazao da je DF dobrodošao kao sagovornik za buduće djelovanje. Abazović je, komentarišući izjavu lidera DF-a i Miodraga Lekića da se bori za promjenu vlasti, da bi se zaustavila sumorna situacija, kazao „da bi Lekić tu svoju rečenicu trebao da podijeli sa svojim partiskim drugovima”.

Bonus video: