Abazović: Ulcinj ne zaslužuje da bude najsiromašnija primorska opština

Iz ove partije su saopštili da je ovo prvi radni sastanak, a da URA u narednom periodu planira da obiđe sve mjesne zajednice u Ulcinju i predstavi konkretne mjere kako prevazići postojeće probleme i unaprijediti život građana Ulcinja
73 pregleda 5 komentar(a)
URA Ulcinj, Foto: URA
URA Ulcinj, Foto: URA
Ažurirano: 17.12.2017. 16:47h

Sinoć je u anamalskom području, GP URA počeo sa direktnim razgovorima sa građanima Ulcinja u susret predstojećim lokalnim izborima u tom gradu, saopšteno je iz ove partije.

Na sastanku sa jednim brojem aktivista i simpatizera održanim u području Ana Malit, URA je započela seriju razgovora sa građanima sa ciljem prezentacije političke ponude na lokalnim izborima.

U saopštenju se navodi da je ukazano na mnogo problema sa kojima se svakodnevno suočavaju građani ovog područja, ali i saopšten plan rješavanja istih i mjere koje predviđa program URA za razvoj Ulcinja i anamalskog područja.

Na početku sastanka, predsjednik pokreta URA Dritan Abazović se obratio prisutnima ukazujući da opština Ulcinj ne zaslužuje da bude najsiromašnija primorska opština i da za takvo stanje postoje brojni krivci ali da je veliki dio odgovornosti i na građanima Ulcinja.

"Nećemo se osvrćati na druge, niti nas interesuju, mi smo čista opcija za građane. Uskoro kreće prezentacija najkreativnijeg i najkonkretnijeg programa, koji svoju osnovu bazira na ekonomskom razvoju kao i očuvanju i unapređenju kulturnog i istorijskog nasljeđa i tradicije a koji imaju izuzetan značaj za Ulcinj. To je jedini način da zadržimo omladinu u našem gradu i pokrenemo privredu. Moramo mijenjati ovakvo stanje, jer ovako očigledno ne ide", kazao je Abazović na sastanku.

U saopštenju se navodi da su građani Ane Malit bili konkretni u svojim pitanjima i komentarima a koji su se odnosili na iseljavanje građana iz ovog mjesta, nepostojanja prevoza kao komunikacije sa gradom, pitanja poljoprovredne proizvodnje, obrazovanja, kulture ali i političkim odnosima nakon izbora.

Iz ove partije su saopštili da je ovo prvi radni sastanak, a da URA u narednom periodu planira da obiđe sve mjesne zajednice u Ulcinju i predstavi konkretne mjere kako prevazići postojeće probleme i unaprijediti život građana Ulcinja.

Bonus video: