Abdić: DF na najprezemniji način pokušava da oskrnavi ljekarsku profesiju

„Zdravstvo u Crnoj Gori je dostupno, besplatno za sve građane, nezavisno od toga kojoj partiji pripadaju i bilo po kom drugo osnovu. Ono je svakog dana sve kvalitetnije“, saopštio je Abdić
167 pregleda 22 komentar(a)
Nermin Abdić, Foto: DPS
Nermin Abdić, Foto: DPS
Ažurirano: 05.10.2016. 12:23h

Demokratski front (DF) zloupotrijebio je časnu ljekarsku profesiju u kampanji, kazao je kandidat za poslanika Demokratske partije socijalista (DPS), Nermin Abdić.

On je saopštio da, kao ljekar, humanista i, prije svega, čovjek koji se bavi odgovornom i humanom profesijom, ne može da se ne osvrne na, kako je rekao, prizemne, neprofesionalne, uvrijedljive izjave i ideologiju kampanje DF-a.

„Oni na najprezemniji mogući način pokušavaju da oskrnave časnu i uglednu profesiju, i moram podijeliti utisak većine časnih, poštenih, odgovornih i profesionalnih mojih kolega ljekara koji su zgroženi ovakvom izjavom i zloupotrebom ljekarske profesije u kampanji jednog političkog subjekta“, naveo je Abdić.

On je ocijenio da, na žalost DF-a, a na njegovu i sreću većine kolega koji časno, odgovorno, pošteno i profesionalno obavljaju posao ljekara koji zaslužuje sve moguće poštovanje, crnogorsko zdravstvo ide „korak po korak“ uzlaznom putanjom.

„Zdravstvo u Crnoj Gori je dostupno, besplatno za sve građane, nezavisno od toga kojoj partiji pripadaju i bilo po kom drugo osnovu. Ono je svakog dana sve kvalitetnije“, saopštio je Abdić.

On je upitao DF da li oni ili članovi njihovih porodica prepoznaju možda takve neprofesionalne neodgovorne podmitljive ljekare, kao što su ih predstavili, nažalost, u njihovim spotovima.

Abdić je ocijenio da im je ljekarska pomoć, uvijek kad su je zatražili, pružena adekvatno, odgovorno, profesionalno i bez ikakvih traženih usluga za uzvrat.

„Zbog takvog načina razmišljanja, i poslije 16. oktobra ostaćete na marginama crnogorske političke scene, kao što ste to bili i do sada“, zaključio je Abdić.

Bonus video: