Agencija: Tri odbornika sa sjevera u sukobu interesa

ASK potvrdila pisanje “Vijesti” da je Kurbardović (BS) nezakonito istovremeno bio i zastupnik “Selena”
1390 pregleda 0 komentar(a)
Sala Skupštine opštine Rožaje, Foto: Rozaje.me
Sala Skupštine opštine Rožaje, Foto: Rozaje.me

Agencija za sprečavanje korupcije utvrdila je da su tri odbornika prekršila Zakon o sprečavanju korupcije.

Institucija na čijem je čelu Sreten Radonjić potvrdila je pisanje “Vijesti” da je odbornik Bošnjačke stranke u Skupštini opštine Rožaje Besim Kurbardović nezakonito istovremeno bio i ovlašćeni zastupnik “Selena”.

Kurbardović je Agenciji kazao da je sa ocem i bratom prije desetak godina osnovan porodičnu firmu i da im je njeno poslovanje jedini izvor prihoda. Dodao je da je poslije saznanja da je u sukobu interesa izvršio promjenu u Centralnom registru.

Agencija je takođe utvrdila da je odbornik Demokratske partije socijalista u Skupštni opštine Pljevlja Ilhan Tursumović prekšio isti zakon jer je istovremeni bio i direktor gradskog Doma zdravlja.

Tursumović je kazao da nije bio u saznanju da su te dvije javne funkcije nespojive, pozivajući se na mišljenje od strane same Agencije iz 2016. u kojim piše da je to moguće. Agencija je utvrdila i da je odbornik Demokrata u SO Pljevlja Milojica Tešović prekršio isti zakon jer je istovremeno bio ovlašćeni zastupnik u “Primasoftu”.

Tešović je kazao da je njegova supruga vlasnik a da nije znao da se nalazi u konfliktu interesa. Po saznanju je tražio da se izbriše kao ovlašćeni zastupnik iz CRPS-a i dostavio izvod.

Njima će, po Zakonu, biti izrečena novčana kazna od 500 do 2.000 eura.

Bonus video: