Ajanović prekršio zakon

Odbornik DPS-a istovremeno bio je i član Odbora direktora opštinskog preduzeća “Vodovod”
1621 pregleda 1 komentar(a)
Ajanović
Ajanović
Ažurirano: 05.06.2019. 20:43h

Odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) u pljevaljskom parlamentu Avdo Ajanović prekršio je Zakon o sprečavanju korupcije jer istovremeno obavlja javnu funkciju i dužnost člana Odbora direktora opštinskog preduzeća “Vodovod”.

Ajanović je, kako je konstatovala Agencija za sprečavanje korupcije, od 17. septembra do 31. decembra prošle godine po osnovu članstva u Odboru direktora “Vodovoda” ostvario prihod u iznosu od 472 eura.

Članom 12. Zakona o sprečavanju korupcije propisano je da javni funkcioner ne može biti predsjednik ili član organa upravljanja ili nadzornog organa privrednog društva, izvršni direktor, član menadžmenta javnog preduzeća, javne ustanove ili drugog pravnog lica, osim u određenim slučajevima.

Zakonom o sprečavanju korupcije propisano je i da javni funkcioner koji obavlja poslove u državnoj upravi i organima lokalne uprave ne može biti poslanik niti odbornik. U izjašnjenju dostavljenom Agenciji za sprečavanje korupcije, Ajanović je naveo da nije prekršio zakon, jer je ostavku na mjesto člana Odbora direktora “Vodovoda” podnio 15. oktobra I da je o tome obavjestio Skupštinu opštine Pljevlja.

Ajanović je naveo da je Skupština tek 22. marta 2019. izabrala novi Odbor direktora.

On je Agenciji dostavio i uplatnicu da je 23. maja “Vodovodu” vratio novac koji je dobijao kao naknadu za članstvo u Odboru direktora Vodovoda u period od 17. septembra do 31. decembra prošle godine.

Bonus video: