Aktivisti SDP Kotor izveli performans "Quo vadis, Kotore?"

U saopštenju se dodaje da je ovaj simoboličan čin aktivista SDP-a otvoreni poziv članovima Savjeta da se javno izjasne o devastaciji prostora i predoče javnosti što namjeravaju da urade
18 komentar(a)
SDP Kotor, Foto: SDP Kotor
SDP Kotor, Foto: SDP Kotor
Ažurirano: 05.10.2016. 17:11h

Aktivisti SDP-a iz Kotora danas su izveli performans „Quo vadis, Kotore?”, na temu devastacije prostora kotorske opštine, saopšteno je iz ove partije.

"Dvadeset mladih aktivista je simboličkim prikazom čina devastirajuće gradnje i njenog uklanjanja od strane SDP-a imalo za cilj da skrenu pažnju javnosti na riješenost SDP-a u Kotoru da stane na put devastaciji prostora. U našem izbornom programu „Kotor Svima“ centralno mjesto posvećeno je borbi protiv devastacije prostora Opštine zato što je Kotor jedini grad u Crnoj Gori čiju prirodnu i kulturnu baštinu štiti UNESCO. Još jednom prozivamo Savjet za upravljanje Područjem Kotora da se javno oglasi povodom devastacija prostora kotorske opštine. Savjet ima zakonsku obavezu da vrši monitoring stanja Područja Kotora i zahtijeva od organa državne uprave preduzimanje mjera iz njihove nadležnosti u cilju zaštite prostora. Savjet za upravljanje područjem Kotora se već duže vrijeme oglušuje o pozive SDP-a Kotor i dalje sprovodi politiku šutnje", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je ovaj simoboličan čin aktivista SDP-a otvoreni poziv članovima Savjeta da se javno izjasne o devastaciji prostora i predoče javnosti što namjeravaju da urade.

"Savjetom predsjedava predsjednik Opštine Kotor Aleksandar Stjepčević, a u njemu se nalaze istaknuti stručnjaci i javni djelatnici. Pritisnimo institucije da rade svoj posao", poručili su iz kotorskog SDP-a.

Bonus video: