Al Maktum Đukanoviću: Rado ćemo doprinijeti razvoju Crne Gore

Đukanović je zahvalio Al Maktumu za značajnu pažnju koju posvećuje Crnoj Gori i realizaciji važnih investicionih projekata koji doprinose ekonomskom razvoju zemlje
3506 pregleda 2 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Ažurirano: 24.11.2019. 21:30h

Premijer i potpredsjednik Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) i vladar Dubaija Mohamed bin Rašid Al Maktum kazao je danas da je Crna Gora bliski prijatelj Emirata i da postoje značajne šanse za još intenzivniju saradnju, saopšteno je iz Službe za informisanje Predsjednika Crne Gore.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sastao se danas sa Al Maktumom.

Đukanović boravi u zvaničnoj posjeti UAE.

"Crna Gora ima odličan investicioni ambijent i rado ćemo doprinijeti njenom razvoju i jačanju atraktivnosti destinacije", kazao je Al Maktum.

U saopštenju se dodaje da je Đukanović zahvalio Al Maktumu za značajnu pažnju koju posvećuje Crnoj Gori i realizaciji važnih investicionih projekata koji doprinose ekonomskom razvoju zemlje.

"On je iskazao visoke ocjene za kvalitet odnosa zasnovanih na saradnji i povjerenju", piše u saopštenju.

Đukanović je upoznao je Al Maktuma sa "aktuelnim pozicijama Crne Gore, stabilne zemlje i društva koje se intenzivno modernizuje".

"Posebno je istakao posvećenost dinamičnom ekonomskom razvoju i otvorenost za strane investicije, ne samo zbog finansijskog ulaganja već i zbog transfera znanja i podizanja nivoa kvaliteta turističke ponude. Ukazao je na značaj još bolje saobraćajne povezanosti Crne Gore sa Emiratima i drugim međunarodnim destinacijama. U tom smislu Dubai može biti recept za razvoj i povezanost sa svijetom, kazao je on", navodi se u saopštenju.

U okviru zvanične posjete, Đukanović je položio vijenac na spomenik palim borcima Wahat Al Karama i obišao istoimeni memorijalni centar.

Bonus video: