Aleksandar Vučić: Srbija i Crna Gora su razlike i nesuglastice ostavile po strani

On je rekao da će se dvije države pomagati na putu ka Evropskoj uniji
29 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Beta
Aleksandar Vučić, Foto: Beta
Ažurirano: 16.08.2013. 19:10h

Srbija i Crna Gora su sve nekadašnje nesuglasice i razlike ostavile po strani jer su se okrenule budućnosti i čine sve za boljitak života njihovih građana, ocijenio je potpresdjednik srbijanske Vlade, Aleksandar Vučić.

On je u intervjuu za Televiziju Crne Gore rekao da će se dvije države međusobno pomagati na putu ka Evropskoj uniji, očekujući da će za nekoliko godina zajedno dočekati članstvo.

„Gledamo da jedni drugima pomognemo, da učimo na lošim iskustvima, da ne pravimo iste greške. Čini se da ćemo ići istom trasom. Nadam se da ćemo u najboljem smislu, u narednih godina zajedno dočekati članstvo“, smatra Vučić.

On je zadovoljan kako Srbija i Crna Gora sarađuju u oblasti vladavine prava i borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

„Imamo zajedničke timove koji prate određene predmete. Imali smo više međusobnih izručenja. Saradnja može biti bolja i unaprjeđuje se iz dana u dan“, smatra on.

Vučić je rekao da nadležni u Srbiji čine sve kako bi Darko Šarić bio uhapšen.

„Dajemo sve od sebe i taj posao ćemo obaviti. To je sve što mogu da kažem a građani obje države znaju da kada to kažem govorim istiniu“, poručio je Vučić.

On predstojeću popsjetu premijera Srbije, Ivice Dačića Crnoj Gori i crnogorskog predsjednika Vlade Mila Đukanovića Srbiji ne vidi kao sastanke političko-martketinškog tipa već, kako je rekao,o priliku da dogovore saradnju na konkretnim projektima.

„Nekadašnje razlike i politička trvenja stavili smo po strani. Gledamo u budućnost i pokušavamo da nađemo najbolje rješenja“, naveo je Vučić.

Bonus video: