Ambasada Crne Gore u Čakorskoj 2

Ambasada Srbije će se nalaziti u Bulevaru Ivana Crnojevića, u zgradi “Puteva”
3 komentar(a)
Beograd, Foto: Shutterstock
Beograd, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.04.2014. 12:34h

Ambasada Crne Gore u Srbiji nalaziće se u Čakorskoj 2 u Beogradu, dok će se ambasada Srbije nalaziti u Bulevaru Ivana Crnojevića, u zgradi “Puteva”, saznaju “Vijesti”.

To je rezultat dogovora predstavnika Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija Crne Gore i ministarstva spoljnih poslova Srbije o konkretnim pitanjima besplatnog korišćenja objekata za smještaj ambasada.

Generalni sekretar crnogorskog Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija (MVPEI), Predrag Stamatović, sastao se juče sa generalnim sekretarom Ministarstva spoljnih poslova Srbije, Markom Blagojevićem, tokom njegove zvanične posjete Crnoj Gori.

Dosadašnja ambasada Srbije nalazila se u Hercegovačkoj ulici u Podgorici, dok se ambasada Crne Gore privremeno nalazila u prostorijama sindikata u beogradskom Domu sindikata na Trgu Nikole Pašića.

U konsultacijama su učestvovali direktori Direkcije za imovinu Srbije, Jovan Vorkapić, i Uprave za imovinu Crne Gore, Blažo Šaranović.

“U razgovoru je konstatovana uzorna saradnja u svakom pogledu i postignuti su dogovori u konkretnim pitanjima besplatnog korišćenja objekata za smještaj amasada.

Generalni sekretari Stamatović i Blagojević obišli su zgradu u koju će biti smještena nova Ambasada Republike Srbije u Podgorici.

Sastanku su prisustvovali ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori Zoran Bingulac, te zamjenik direktora DIPOS-a Đoko Krivokapić”, kaže se u saopštenju.

Bonus video: