Ambasadori Evropske unije u posjeti Ulcinju

Izrazivši zadovoljstvo posjetom, ambasador EU u Crnoj Gori Aivo Orav je kazao da je na sastanu bilo riječi o dostignućima ali problemima sa kojima se suočava Opština Ulcinj
1 komentar(a)
Aivo Orav posjeta Ulicnj, Foto: Samir Adrović
Aivo Orav posjeta Ulicnj, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 10.10.2017. 12:10h

Deset ambasadora evropskih zemalja predvođeni šeficom odjeljenja EU za politička pitanja i evropske integracije Plamenom Halačevom i ambasadorom EU u Crnoj Gori Aivom Oravom boravili su juče u radnoj posjeti Ulcinju, gdje su sa predsjednikom Nazifom Cunguom i njegovim saradnicima razgovarali o realizaciji projekata nekih i očuvanju i zaštiti životne sredine.

Izrazivši zadovoljstvo posjetom, Orav je kazao da je na sastanu bilo riječi o dostignućima ali problemima sa kojima se suočava Opština Ulcinj.

"EU na godišnjem nivou troši preko pristupnih fondova u prosjeku 35 miliona eura u Crnoj Gori. Nije pitanje da li sam ja zadovoljan nego je pitanje da li su građani zadovoljni kako se troši taj novac za projekte koji imaju za cilj da približe Crnu Goru Evropskoj uniji," kazao je Orav.

Dodao je da je delegacija koja je u Ulcinj stigla autobusom, prvo obišla Valdanos jer je tamo u fazi realizacije projekat koji se tiče stabla maslina.

"Veoma smo zadovoljni kako teče dinamika realizacije tog projekta. Naravno, obići ćemo i solanu jer želimo da se svojim očima uvjerimo u ono što čitamo i gledamo," kazao je Orav.

Cungu je ocijenio da je današnji sastanak potvrda "da je EU sa nama i uz nas". On je upoznao prisutne o projektima koji su realizovani preko evropskih fondova i koji su u toku realizacije.

"Osim o Valdanosu i solani, evropsku delegaciju upoznao sam i sa problemom rijeke Bojane. Na nama je da u saradnji sa Vladom i ministarstvima izradimo projekte koji će privući više novca iz evropskih fondova kako bi njihova realizacija tekla kvalitetnijom dinamikom," kazao je Cungu.

Delegaciju EU, pored Orava i Halačeve, predstavljali su i ambasadori Rumunije Fedrinand Nagi, Austrije Ana Janković, Italije Vinćenco Del Monako, Slovenije Mitja Močnik, Francuske Kristin Tudik, Slovačke Roman Hloben, Bugarske Mladen Červenjakov, Grčke Sotirios Athanasiu, Poljske Irena Tataržinska i zamjenik ambasadora Njemačke Uve Merketer.

Bonus video: