Američka ambasada pozdravila izjave Bečića, Abazovića i Markovića

97 pregleda 5 komentar(a)
ambasada SAD, Podgorica, Foto: Boris Pejović
ambasada SAD, Podgorica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 14.06.2018. 18:06h

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Crnoj Gori danas je pozdravila izjave predsjednika Demokratske Crne Gore Alekse Bečića, predsjednik Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića i premijera Crne Gore i zamjenika predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Duška Markovića.

"Pozdravljamo izjave premijera Markovića i lidera Demokrata i Građanskog pokreta URA da se angažuju u konstruktivnom dijalogu u pronalaženju rješenja za aktuelne političke izazove, uključujući reforme koje će voditi do još prospertitetnije evroatlantske budućnosti svih građana Crne Gore", piše na zvaničnom Tviter profilu Ambasade SAD.

Lideri Demokrata i GP URA, Aleksa Bečić i Dritan Abazović, predstavili su u srijedu Plan za prevazilaženje aktuelnog političkog i institucinalnog stanja u Crnoj Gori, koji će, kako su naveli, dovesti do uslova za održavanje prvih slobodnih i fer izbora u državi.

Zamjenik predsjednika Demokratske partije socijalista Duško Marković kazao je ranije danas da je ta stranka spremna da radi na implementaciji važnih pitanja za proces integracija, kroz uspostavljanje posebne radne grupe u okviru parlamenta kao jedinog mjesta za takav dijalog, poručio je Marković.

Bonus video: