Amfilohije o dogovoru Srbije i Kosova: Dačić kao Nedić

“Takve sporazume je pisao Nedić u Srbiji, ali je pisao uvijek 'po naredbi okupatorskih vlasti'”
13 komentar(a)
Amfilohije, Foto: Vijesti
Amfilohije, Foto: Vijesti
Ažurirano: 25.04.2013. 09:27h

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije ocijenio je juče “nesrećnim i ponižavajućim” sporazum koji su premijeri Srbije i Kosova Ivica Dačić i Hašim Tači parafirali u Briselu.

Tim sporazumom, kako je rekao Amfilohije, “bačena je ljaga na naše pokolenje”.

“Takve sporazume je pisao Nedić u Srbiji, ali je pisao uvijek 'po naredbi okupatorskih vlasti'”, kazao je Amfilohije na molebanu za spas Kosova i Metohije u porti sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

Molebanu su prisustvovali lider SNP-a Srđan Milić, te njegove stranačke kolege Aleksandar Damjanović, Neven Gošović i funkcioneri DF-a Predrag Bulatović i Milan Knežević.

On je ocijenio da je Crna Gora 2008. pljunula na veliko djelo kralja Nikole, kada se odrekla hiljada kostiju, onih koji su ostavili svoje kosti 1912. i 1945. braneći svoju otadžbinu.

“To je uradila vlast Crne Gore vaspitana u titoizmu, otuđena od boga i svetinje, radi svojih ko zna kakvih interesa ili straha radi, ali nismo se nadali da će to isto uraditi u ove naše dane i Srbija, odnosno vlast u Srbiji”, rekao je on.

On je istakao da na taj način Kosovo i Metohija postaju bure baruta u srcu Balkana, koje će se i te kako vratiti kao bumerang ne samo onima koji žive tamo nego i čitavoj Srbiji, Crnoj Gori i sveukupnoj Evropi.

Bonus video: