Andrija Popović: Nema alternative demokratskom napretku - Vijesti.me
JAČANJE EVROPSKIH VRIJEDNOSTI

Andrija Popović: Nema alternative demokratskom napretku

Popović je kazao da se kvalitetnim upravljanjem, jasnom strategijom dugoročnog razvoja evropske vizije države, može pobijediti teško nasljeđe komunizma i nacionalizma

Andrija Popović
Andrija Popović (Foto: lpcg.me)

Crnogorsko društvo sazrijeva i nema alternative demokratskom napretku i zapadnoj, modernoj civilizaciji bogatih država kojoj je Crna Gora oduvijek i pripadala, rekao je predsjednik Liberalne partije Andrija Popović.

On učestvuje na 7. Internacionalnoj Liberalnoj konferenciji u Rovinju, gdje će sa liderima liberalnih partija regiona razgovarati o budućnosti Evropske unije (EU) i evropskoj perspektivi Jugoistične Evrope i daljem proširenju EU na države regiona.

Popović je, na panelu Jačanje evropskih vrijednosti u jugoistočnoj Europi – preduslovi za evropsku budućnost regije, kazao da se kvalitetnim upravljanjem, jasnom strategijom dugoročnog razvoja evropske vizije države, može pobijediti teško nasljeđe komunizma i nacionalizma.

"Takvo iskustvo može pomoći da brže i snažnije koračamo evropskim putem i u najkraćem roku dovedemo države Zapadnog Balkana ravnopravno u društvo zemalja članica EU i NATO saveza", kazao je Popović.

Prema njegovim riječima, sjajan je primjer Crne Gore u smislu njene spoljne politike i odnosa sa EU i NATO savezom.

Crna Gora je, kaže on, nakon vijeka lutanja, istorijskih zabluda i stranputica, konačno jasno opredijelila svoju budućnos i vezala se za zapadne demokratije.

"Samo Crna Gora, koja je de fakto već članica NATO saveza, ovaj proces okončaće sa novom Vladom i starom proevropskom većinom u narednim mjesecima. Godine pred nama u mandatu nove Vlade vjerujem, finalizovaće i proces pregovora za članstvo u EU", kazao je Popović.

Na Konferneciji su govorili, kako je saopšteno, evropski poslanici Ivan Jakovčić i Jozo Radoš, kao i lideri i poslanici liberalnih partija država regiona.