Andrijevica: Sud poništio izbor Mašovića za predsjednika opštine

Upravni sud je po tužbi SNP još prije pet mjeseci donio presude kojima je poništio smjenu predsjednika SO Veselina Radenovića
139 pregleda 0 komentar(a)
SO Andrijevica, Foto: Arhiva Vijesti
SO Andrijevica, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 26.07.2012. 14:28h

Upravni sud poništio je odluku o izboru predsjednika opštine i Skupštine opštine Andrijevica Srdana Mašovića i Zvonka Vukovića. Sud kojim predsjedava Branislav Radulović time je po četvrti put poništio odluke kojima DPS nesmetano vrši vlast u Andrijevici.

Upravni sud je po tužbi SNP još prije pet mjeseci donio presude kojima je poništio smjenu predsjednika SO Veselina Radenovića kao i izbor predsjednika Opštine iz redova DPS-a.

DPS je u Andrijevici ponovila poslije toga kompletan postupak preuzimanja vlasti. Oni su, tvrdeći da postupaju po preporukama Upravnog suda, po treći put smijenili Radenovića i po treći put na to mjesto izabrali Vukovića. Takođe su ponovili i sjednicu lokalnog parlamenta na kojoj su ponovo izabrali Srdana Mašovića (DPS) za predsjednika Opštine.

Politička kriza u Andrijevici započela je odmah nakon lokalnih izbora u maju 2010. godine, na kojima su DPS i koalicija „Bolja Crna Gora" osvojili po petnaest mandata, dok je jedan mandat osvojila SDP. Odbornik te partije Veselin Radenović se tada neočekivano priklonio koaliciji „Bolja Crna Gora", tako daje SNP sa partnerima zadržao vlast. Radenović je isključen iz SDP-a, ali je zadržao odbomički mandat.

Kasnije su prevođenjem odbornika PzP-a Uroša Cukića, koji je mandat dobio unutar koalicije "Bolja Crna Gora" u klub DPS-a, stvoreni uslovi da DPS ipak preuzme vlast.

Odbornici DPS-a su, uz podršku Čukića, u junu prošle godine održali dvije sjednice SO u restoranu hotela „Komovi", na kojima su smijenili predsjednika parlamenta Radenovića i na to mjesto izabrali Vukovića. Ministarstvo unutrašnjih poslova i javne uprave konstatovalo je da su te sjednice bile legitimne i naložilo predavanje vlasti. U SNP-u su takav stav MUP-a ocijenili kao svrstavanje Vlade na stranu DPS-a, i žalili se Upravnom sudu koji je poništio sve te odluke.

Bonus video: