Aničić: DPS da se navikava da nije iznad zakona

Umjesto da se izvini građanima zbog dokazanih nezakonitosti, DPS proziva one koji te nazakonitosti otklanjaju, smatra Aničić
76 pregleda 6 komentar(a)
Trg borca, Kolašin, Foto: Boban Medenica
Trg borca, Kolašin, Foto: Boban Medenica
Ažurirano: 27.03.2016. 19:27h

U Opštinskom odboru Demokratske partije socijalista (DPS) moraju početi da se navikavaju da nijesu i ne mogu biti iznad zakona. To bi trebalo da vide iz primjera njihovih partijskih drugova iz drugih gradova koji su osuđeni zbog izbornih zloupotreba, dok se drugi sumnjiče da su vođe organizovanih kriminalnih grupa koji su građane oštetili za desetine miliona eura. To se između ostalog kazala odbornica Socijaldemokratse partije (SDP) Verica Aničić, odgovarajući na saopštenje OO DPS.

“Oni koji su navikli da javna sredstva služe zadovoljenju njihovih partijskih interesa primjenu zakona na svoje aktiviste koje su nezakonito zaposlili u državnoj upravi I javnim preduzećima doživljavaju kao "odmazdu".Kada u konkrentom slučaju nadležni organ utvrdi da je DPS svoje aktiviste nazakonito zaposlio da ih plaćaju svi gradjani - to je za DPS opravdano, dok kada se ispoštuje rješenje državnog organa i otkloni nezakonitost, to je onda "odmazda"", kaže Aničić.

Prema njenim riječima, umjesto da se izvini građanima zbog dokazanih nezakonitosti, DPS proziva one koji te nazakonitosti otklanjaju. Prestanak finansiranja javnim sredstvima njihovih nezakonito primljenih aktivista, navodi odbornica SDP, u DPS smatraju političkom čistkom.

“Zamjeraju zbog nezavršene sistematizacije a sami je nijesu usvojili od 2010.godine. Sistematizacija im nije trebala, jer kad je njihov aktivista, tehnički direktor može biti sa srednjom spremom ali sa platom koju primaju visokoškolci, na jednom, uz to nepostojećem (nesistematizovanom) radnom mjestu - mogu biti primljena dva izvršioca (jer to po njihovom proračunu “jedan zaposleni-četiri glasa” donosi osam glasova), na svakog zaposlenog može se postaviti po jedan šef… A ko plaća tako zaposlene njihove aktiviste? Naravno, građani Kolašina o čijim interesima je OO DPS počeo da “brine” tek nakon što je izgubio vlast u Kolašinu", navodi Aničić.

Prema njenim riječima, „to što autorka saopštenja DPS i dalje isto ne potpisuje a nikog drugog ne moze da natjera da to učini, najbolje govori o kredibilitetu optužbi, ali i stanju u toj stranci u Kolašinu”.

Bonus video: