Ašanin: DPS ukida prenos mojkovačke Skupštine, URA poziva na bojkot

Ašanin ističe da je DPS, na ovaj način “pokazao veliku nedosljednost, a dokaz tome je podsjećanje na njihove molbe za prenose sjednica SO Mojkovac u periodu vršenja vlasti SNP-a i opozicije”
116 pregleda 0 komentar(a)
Ivan Ašanin, Foto: Građanski pokret URA
Ivan Ašanin, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 16.07.2017. 09:11h

Nakon deset godina radijskog prenošenja sjednica Skupštine u Mojkovcu, naredna sjednica, zakazana za 17. jul, neće biti prenošena. Razlog za to jesu nestručni i neznaveni opštinski kadrovi, samoproglašeni za “vrhovnu mudrost”, u pokušaju da sakriju svoja nepočinstva, istakao je Ivan Ašanin, predsjednik mojkovačkog odbora Građanskog pokreta URA i lider odborničkog kluba pokreta URA u mojkovačkoj Skupštini.

“Vrhovna pamet i mudrost upravlja i Skupštinom opštine, koja se ne pita ni o onome o čemu sama odlučuje, a to su prenosi sjednica lokalnog parlamenta - koji su jedini način da riječ izabranih narodnih predstavnika dođe do naroda. Građani konačno shvataju da je ova lokalna vlast srušila Mojkovčanima svu nadu za boljitak, a to pokazuje i gubitak od 350 glasova na posljednjim parlamentarnim izborima, ali i zebnja oko lokalnih iznora planiranih za jesen. Mudro su i bez otpora, vlastodršci ukinuli lokalnu televiziju da im prilikom istupa za govornicom građani po očima ne prepoznaju šarene laže koje siju, a ovom odlukom o ukidanju i radio prenosa samo potvrđuju sjevrnokorejski karakter vlasti, koji u gradu na Tari traje već sedam godina”, ističe Ašanin.

Ašanin ističe da je DPS, na ovaj način “pokazao veliku nedosljednost, a dokaz tome je podsjećanje na njihove molbe za prenose sjednica SO Mojkovac u periodu vršenja vlasti SNP-a i opozicije”.

“Tada su, na sve načine, tražili radio prenose kako odbornici ne bi bili samo glasačka mašina već i odgovorni predstavnici građana putem javne riječi koju upućuju. Međutim, danas su odbornici DPS-a u Mojkovcu samo glasačka mašina koja je na sjednicama lokalnog parlamenta gotovo potpuno nijema”, kaže Ašanin.

Ašanin navodi i da je ovo “tek početak gašenja javne riječi uoči novembarskih izbora”, jer se djelima i riječima lokalna vlast u Mojkovcu ne može pohvaliti.

Ističe i da odbornici Građanskog pokreta URA neće prisustvovati sjednici koja neće imati radijski prenos, osim rasprave o jednoj tački dnevnog reda kada će pocrtati određene malverzacije lokalne vlasti.

Ašanin dodaje da je klub odbornika Građanskog pokreta URA zbog toga bojkotovao sastanak predsjednika klubova odbornika kod predsjednika lokalnog parlamenta, pa je pozvao misiju OEBS-a i Kancelariju savjeta Evrope u Crnoj Gori da reaguju i zaštite javni interes od samovolje pojedinca u Mojkovcu i omoguće prenosje sjednica Skupštine opštine.

“Vladajućem DPS-u je u Mojkovcu odavno odzvonilo, pa da im ni ukidanje prenosa lokalnog parlamenta ne može pomoći. Pozivamo sve druge opozicione odbornike da, poput odborničkog kluba Građanskog pokreta URA, podignu svoj glas protiv medijskog mraka, degradiranja Skupštine i pokušaja zataškavanja svih nedjela vladajuće partije”, zaključio je Ašanin.

Bonus video: