ASK: Prekršajni postupci protiv šest političkih subjekata

Direktor ASK-a, Sreten Radonjić kazao je da su prekršajni postupci pokrenuti zbog nepoštovanja odredbi Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja u toku kampanje za izbore poslanika u Skupštini Crne Gore i lokalnih izbora za odbornike u skupštinama opština Budva, Kotor, Andrijevica i Gusinje
0 komentar(a)
Sreten Radonjić, Foto: Boris Pejović
Sreten Radonjić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 05.10.2016. 15:52h

Agencija za sprječavanje korupcije (ASK) pokrenula je prekšajne postupke protiv Demokratske narodne partije (DNP), grupe građana Alternativa, grupe birača “Radomir Glendža”, Stranke srpskih radikala i Demokratskog saveza zbog nepoštovanja odredbi Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja.

Direktor ASK-a, Sreten Radonjić kazao je da su prekršajni postupci pokrenuti zbog nepoštovanja odredbi Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja u toku kampanje za izbore poslanika u Skupštini Crne Gore i lokalnih izbora za odbornike u skupštinama opština Budva, Kotor, Andrijevica i Gusinje.

“Nakon uvida u dokumentaciju koja se nalazi u posjedu Agencije, prekršajni postupak je pokrenut protiv političkog subjekta DNP zbog toga što sva sredstva za kampanju za parlamentarne izbore nije uplatio sa posebnog računa za finansiranje kampanje već je vršio plaćanja sa svog redovnog računa”, naveo je Radonjić u saopštenju.

On je kazao da su prekršajni postupci pokrenuti i protiv grupe građana “Alternativa” zbog nedostavljanja izvještaja o prilozima pravnih i fizičkih lica za finansiranje kampanje za parlamentarne izbore.

“Takođe, pokrenut je prekršajni postupak protiv Grupe birača “Radomir Glendža” zato što nije otvorila posebni račun, nije postavila lice za upravljanje računom i nije dostavila izvještaj o prilozima za finansiranje kampanje za lokalne izbore u Budvi”, precizirao je Radonjić.

On je rekao da je protiv Stranke srpskih radikala pokrenut postupak jer nije otvorila posebni račun, nije postavila lice za upravljanje računom i nije dostavila izvještaj o prilozima za finansiranje kampanje za lokalne izbore u Kotoru.

“Protiv subjekta Demokratski savez Crne Gore je pokrenut postupak jer nije otvorilo posebni račun, nije postavio lice za upravljanje računom i nije dostavio izvještaj o prilozima za finansiranje kampanje za lokalne izbore u Gusinju”, pojasnio je Radonjić.

Bonus video: