Avion kasnio pa odložili posjetu

Delegacija ministarstva morala da odloži posjetu vojnicima u Avganistanu zbog zbog kašnjenja aviona za Istanbul
8 komentar(a)
Predrag Bošković, Foto: Savo Prelević
Predrag Bošković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.05.2017. 05:46h

Delegacija Ministarstva odbrane morala je zbog kašnjenja aviona za Istanbul da odloži posjetu pradnicima vojske Crne Gore u Avganistanu.

Avion je iz Podgorice poletio sa sat zakašnjenja zbog čega predstavnici ministarstva, koje je predvodio ministar Predrag Bošković, nijesu uspjeli da se ukrcaju na planirani let kojim je trebalo da stignu na krajnje odredište.

Prema tvrdnjama sagovornika “Vijesti”, crnogorska delegacija je stigla na gejt 15-ak minuta prije polijetanja aviona i nije im dozvoljeno da se ukrcaju jer je bio već zatvoren let.

“Zbog kašnjenja leta iz Podgorice, uzrokovanog prevelikim opterećenjem aerodroma u Istanbulu, a potom i kasnog slijetanja u Istanbul, delegacija ministarstva je izgubila konekciju za nastavak puta i nije bila u mogućnosti da dođe do krajnje destinacije”, kazali su u ministarstvu, navodeći da im je ponuđeno da put nastave nakon dva dana.

“Zbog prebukiranosti letova, ponuđena je opcija tek dva dana kasnije, što našim predstavnicima, u odnosu na kasnije predviđene obaveze, ne bi odgovaralo. U vezi sa tim, u Ministarstvu je odlučeno da predmetna posjeta bude odgođena za termin koji će biti usaglašen u skladu sa planom obaveza naše institucije”, kazali su u ministarstvu.

Osim Boškovića, u delegaciji su bili i generalni direktor Direktorata za politiku odbrane Ivica Ivanović, načelnik Odjeljenja G-2 u Generalštabu potpukovnik Željko Radulović kao i komandant Vazduhoplovstva major Dražen Vlahović. Delegacija ministarstva je u nedjelju trebalo da posjeti pripadnike vojske koji se nalaze u Avganistanu. U okviru mirovne misije “Odlučna podrška”, crnogorska vojska poslala je već šest kontingenata a trenutno se u bazi Šahin nalazi 12, a u kampu Marmal su četiri pripadnika vojske.

Bonus video: