Avramović Perovićkoj: Krijući pečat nećete produžiti mandat

"Ovako sa rezervnog položaja iz zgrade Opštine, mijenjajuići svaki dan kancelarije, uz pomoć vaših satelita zamajavate građane Kotora", poručio je vršilac dužnosti predsjednika SO Kotor Željko Avramović
2475 pregleda 9 komentar(a)
Avramović, Foto: Siniša Luković
Avramović, Foto: Siniša Luković

Vršilac dužnosti predsjednika SO Kotor Željko Avramović, koga je nova skupštinska većina izabrala prošle nedjelje, pozvao je Dragicu Perović da vrati službeni pečat Skupštine i preuzme lične stvari iz kancelarije koju je koristila.

Perović je juče najavila da će uprkos odluci novoformirane većine DPS-SD-HGI-LP-Bruna Lončarević (SDP) da je smijene, nastaviti da u punom pravnom kapacitetu predsjedava kotorskim parlementom.

"Nakon dužeg ćutanja oglasila se bivša predsjednica Skupštine opštine Kotor gospođa Dragica Perović. Od niza neistina koje ja navela tačno je da je smijenjena i da više nema podršku 17 odbornika. Ona to naziva matematička većina. Drago nam je da je to izjavila jer neznam kakva druga većina postoji. Pokušala je svoju smjenu da spriječi pečaćenjem Skupštinske sale zajedno sa svojom matematičkom manjinom. Pored nezakonitog pečaćenja nezakonito je odnijela pečat Skupštine opštine i na taj način napraviula krivično djelo. Pozivam gospođu Perović da hitno vrati pečat licu koje ja zaduženo za držanje pečata, da nebi pravila krivično djelo u produženom trajanju. Takođe pozivam gospođu Perović da preuzme svoja lične stvari iz kancelarije koju je do skoro koristila", kazao je Avramović.

On je Perovićkoj poručio da bi došla na sjednicu lokalnog parlamenta da je predsjednica u punom kapacitetu "ili je dok ste još mogli sazvali po hitnom postupku, i suočili se sa istinom da nemate podršku, ali za to treba imati političke i ljudske hrabrosti".

"Ovako sa rezervnog položaja iz zgrade Opštine, mijenjajuići svaki dan kancelarije, uz pomoć vaših satelita zamajavate građane Kotora. Krijući pečat mislite da možete produžiti svoj mandat. Pečat je samo trag na papiru a trag na obrazu svih nas je neizbrisiv", zaključio je Avramović.

Bonus video: