Bajčetić: Demokrate se zaklonile iza svojih majki, u partiji imaju i organizovanje na nivou roditeljskog sastanka

"Ali umjesto "revolucionarnog duha'' imali smo, naprimjer, pregovore Demokrata sa Milom Đukanovićem, i to u trenutku kada je diktator bio na koljenima"
81 pregleda 215 komentar(a)
Nikola Bajčetić, Foto: Boris Pejović
Nikola Bajčetić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.04.2017. 14:34h

Demokratska Crna Gora nastavlja da uveseljava narod, ali sada je vesela ekipa, koju posljednjih dana očajnički zastupa Neven Gošović, otišla i korak dalje, saopštio je danas Nikola Bajčetić, funkcioner Demokratskog fronta (DF).

"Zamislite, poštovane građanke i građani, draga omladino, kada neko iz Demokrata, a naročito Neven Gošović, saopšti kako je njegova sadašnja partija "probudila revolucionarni duh'' kod naroda. Takva nebuloza i neistina mogla se očekivati od nekog drugog iz ove partije, ali od kada nešto ovako saopšti čovjek koji je više od 30 godina u politici, onda osnovano sumnjamo da Nevenu neko drugi piše ove čudne izjave. Gošović i njegov šef pod "revolucionarnim duhom'' vjerovatno podrazumijevaju herojsko dijeljenje čokoladica, bombonica i flajera, ili kada se, zatvoreni u nekoj sali, ''junački'' bore za referendum o NATO", saopštio je Bajčetić.

Gošović je ranije danas saopštio da traži od poslanika DF Janka Vučinića i njegovih kolega da "mlade ljude iz Demokrata, koji su dvogodišnjim napornim radom obišli skoro svaki dom u Crnoj Gori, probudili revolucionarni duh i trasirali put za toliko neophodnu smjenu ovog režima, puste da završe započeti posao".

Bajčetić je dodao da nema potrebe da podsjeća da je DF više puta pozivao lidera Demokrata Aleksu Bečića, kao i funkcionere te partije Nevena Gošovića, Velizara Kaluđerovića i ostale, da im se priključe na brojnim protestima.

"Ali umjesto "revolucionarnog duha'' imali smo, naprimjer, pregovore Demokrata sa Milom Đukanovićem, i to u trenutku kada je diktator bio na koljenima. Od partije koja čitavoj javnosti probi uši svojom "mladošću'', očekivalo se da taj mladalački duh pokažu tamo gdje treba, na protestima, na ulici, u otvorenom otporu diktaturi. Umjesto toga, oni su danas povukli još jedan junački potez i zaklonili se iza svojih majki, što je vjerovatno nezabilježeno. Znali smo da im zapadne ambasade i pojedini lobiji u značajnoj mjeri formiraju mišljenje i vode politiku, ali zaista do danas nismo znali da su otišli toliko daleko da u okviru partije imaju i organizovanje na nivou roditeljskog sastanka. Znači li to da sve buduće kritike, pohvale, sugestije treba da adresiramo na roditelje Demokrata, jer oni ne smiju samostalno da se bave politikom. Drugarski im sugerišemo, da onaj koji im je predložio ovakav politički potez, a znamo iz kojeg medija dolazi, ne misli ništa dobro ni jednoj opozicionoj stranci, jer je istome jedna od omiljenih partija bila i Pozitivna CG. Ranije i DPS", kazao je Bajčetić.

Po njegovim riječima, "kriminalni režim Mila Đukanovića mogu promijeniti samo hrabri i odlučni ljudi, mladost koja ne preza od toga da se otvoreno, na svakom mjestu bori za svoju budućnost".

"Ponavljamo - tu diktaturu svakako ne mogu promijeniti roboti koji se šetkaju u kravatama, foliranti, zombirana omladina, birokratizovani likovi i kancelarijski mentaliteti. Takvi, kojima je ,,revolucionarni duh'' na nivou dijeljenja bombonica i čokoladica, svjesno ili nesvjesno, idealno služe režimu jer takvim ponašanjem navode na razmišljanje da živimo u nekoj sređenoj i demokratskoj državi. Nego, svako bira svoj način borbe, ali je važno da niko ne obmanjuju narod jer se zna ko je šta radio, naročito u poslednje dvije godne, koje navodi Neven Gošović. DF se opredijelio za otvorenu borbu protiv režima, zbog čega smo progonjeni, hapšeni, prebijani, trovani, a Demokrate su se odlučile za bombonice i čokoladice, što je takođe legitimno, ali je važno da se držimo istine", zeključio je Bajčetić.

Bonus video: