Bar: Demokrate zatražile hitnu sjednicu SO povodom bezbjednosne situacije u tom gradu

"Na desetine ubistava i ranjavanja posljednih godina pretvorili su naš Bar u grad u kojem više nije bezbjedno živjeti ali ni boraviti"
1992 pregleda 1 komentar(a)
Klub odbornika Demokrata Bar, Foto: Demokrate
Klub odbornika Demokrata Bar, Foto: Demokrate

Barski odbor Demokrata zatražio je zakazivanje vanredne sjednice lokalnog parlamenta povodom bezbjednosne situacije u tom gradu.

U Baru je juče ubijen Jovan Klisić, dok je teško ranjen Velizar Gardašević.

"Poštovani, nakon posljednjih nemilih dešavanja koja su zadesila naš grad tokom jutarnjih časova 1. novembra ove godine, u kojima samo pukom srećom nije bilo težih posledica po život slučajnih prolaznika, a pri čemu je nastala velika materijalna šteta po građane Bara, zahtjevamo da po hitnom postupku zakažate sjednicu Skupštine opštine Bar na kojoj će se raspravljati o trenutnoj bezbjednosnoj situaciji u gradu Baru", navodi se u dopisu kojeg je predsjednik kluba odbornika Demokrata Dragan Tufegdžić uputio predsjedniku Opštine Bar Dušanu Raičeviću i predsjedniku lokalnog parlamenta Miću Orlandiću.

Dopis Demokrata
Dopis Demokrata(Foto: Demokrate)

Demokrate smatraju sjednici mora prisustvovati načelnik Centra bezbjednosti Bar Veselin Magovčević.

"Smatramo da ovoj sjednici na vaš zahtjev mora prisustvovati načelnik Centra bezbjednosti Bar Veselin Magovčević, pri čemu će podnijeti izvještaj o bezbjednosnoj situaciji u našem gradu i odgovarati na pitanja odbornika. Napominjemo da ovo nije prvi put, čak šta više postala je praksa da se u sred dana “bez bilo kakvih problema“ realizuju brutalne likvidacije sa najtežim posljedicama po aktere ali i slučajne prolaznike. Na desetine ubistava i ranjavanja posljednih godina pretvorili su naš Bar u grad u kojem više nije bezbjedno živjeti ali ni boraviti. Kao odgovoran politički subjekt i kao odgovorni ljudi koji zaista vole ovaj grad, smatramo potpuno prirodnim da nadležni koji su najodgovorniji za trenutnu bezbjednosnu situaciju „polože račune“ pred izabranim predstavnicima građana u SO Bar. S tim u vezi očekujemo pozitivan odgovor kada je u pitanju naš Zahtjev", navodi se u dopisu.

Bonus video: