Bar: Fotelje potpredsjednika opštine i Bošnjačkoj stranci i Pozitivnoj

Opozicioni odbornici su insistirali da se zbog kašnjenja skupštinskog materijala odloži zasijedanje SO, jer ozbiljnost ovih tema, kako je obrazložio Savo Vujošević (Demos) zahtijeva vrijeme da bi material bio razmotren
65 pregleda 5 komentar(a)
grad Bar, Foto: Anto Baković
grad Bar, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 04.10.2016. 15:50h

U nastavku XIV sjednice Skupštine opštine (SO) Bar, prekinute sredinom jula, vladajuća većina DPS-SD-BS-Pozitivna izglasala je danas izmjene stauta opštinskih preduzeća "Lovstvo", "Vodovod i kanalizacija" i "Komunalne djelatnosti".

Na sjednici na kojoj opozicioni odbornici u znak protesta nisu glasali, već su sjednicu napustili, usvojena je i odluka o broju potpredsjednika opštine.

Shodno kolalicionom sporazumu, pored DPS i SD, ove fotelje pripale su i Bošnjačkoj stranci i Pozitivnoj Crnoj Gori.

Na sjednici se nije glasalo o izmjeni statuta "Sportsko rekreativnog centra", jer je ovu tačku povukao predlagač.

Sjednica je time završena.

Opozicioni odbornici su insistirali da se zbog kašnjenja skupštinskog materijala odloži zasijedanje SO, jer ozbiljnost ovih tema, kako je obrazložio Savo Vujošević (Demos) zahtijeva vrijeme da bi material bio razmotren.

"U pitanju je politička igra vladajuće koalicije jer mi za tako važne teme kao što su statute opštinskih preduzeća dobijamo materijale samo dan pred zasijedanje. Nemamo ni miišljenje radnog tijela Skupštine, Odbora za statut i propise. Zato i nećemo učestvovati u ovome", rekao je Vujošević.

"Nije dobro kada se ne poštuje poslovnik Skupštine, statut i zakonski propisi. Ova sjednica je trebala da se odloži i zakaže kako je propisano Poslovnikom", kazao je Osman Subašić (SDP).

Bonus video: