Bardić: Posebnosti Bara moraju biti uvažene na jednak način

"Samo pod uslovom da Bar, u svakom svom kutku, bude ekonomski jak i finansijski stabilan, što je realno i moguće ostvariti u narednom periodu, možemo garantovati nova radna mjesta i prijeko potreban ubrzan ekonomski razvoj Bara, na jednak način na cijeloj njegovoj teritoriji"
156 pregleda 10 komentar(a)
Stanislava Tanja Bardić, SD, Foto: Socijaldemokrate
Stanislava Tanja Bardić, SD, Foto: Socijaldemokrate
Ažurirano: 10.05.2018. 08:50h

Nema većeg bogatstva Bara od njegove multikonfesionalnosti i različitosti kultura i tradicija koje egzistiraju na teritorije cijele opštine, "uzduž i poprijeko", kazala je u saopštenju kandidatkinja za odbornicu Stanislava Bardić i poručila da se sve posebnosti Bara moraju biti na jednak način uvažene.

Ona ističe da su u SD-u ponosni na to da se sve te razlike u Baru poštuju, uz izuzetno međusobno uvažavanje i toleranciju, čemu su, dodaje, i oni dali socijademokratski pečat.

"Smatramo da sve te posebnosti područja, kultura i tradicija u Baru, moraju biti na jednak način uvažene i zaštićene od strane lokalne administracije, zbog čega se čvrsto zalažemo za princip ravnomjernog razvoja, kao preduslova ubrzanog ekonomskog razvoja naše opštine", navodi se u saopštenju.

Bardić je građanima kazala da moraju cjelovito posmatrati opštinu Bar u funkciji ubrazanog razboja i stvaranja uslova da se na isti način vodi briga i o Čanju i o Ostrosu, Mrkojevićima i Crmnici, Sutomoru i Šestanima, Starom Baru i Bjelišima, Pilju i Šušanju, Zupcima i Tuđemilima, "jer svi naši građani zaslužuju iste ili slične uslove poput onih na Topolici".

"Samo pod uslovom da Bar, u svakom svom kutku, bude ekonomski jak i finansijski stabilan, što je realno i moguće ostvariti u narednom periodu, možemo garantovati nova radna mjesta i prijeko potreban ubrzan ekonomski razvoj Bara, na jednak način na cijeloj njegovoj teritoriji", kazala je Bardić.

"Tu prije svega mislimo na ulaganja Agencije za razvoj opštine Bar, koju ćemo osnovati u narednom periodu, posredstvom koje ćemo investirati preko pet miliona eura za otvaranje novih radnih mjesta na teritoriji cijele naše opštine, prevashodno u oblasti poljoprivrede, turizma i preduzetništva, za poboljšanja saobraćajne i komunalne infrastrukture i finansiranje raznih lokalnih projekata, naročito onih kulturnog karaktera", poručuje Bardić.

Ravnomjeran razvoj opštine i jednake šanse za sve sugrađane, bez obzira u kom dijelu Bara žive, ono je ćemu će Socijaldemokrate težiti, tvrdi Bardić.

"Dragi prijatelji, građanke i građani opštine Bar, sigurni smo da ćete nam 27. maja ukazati povjerenje i zaokružiti broj 8, jer je glas za Socijaldemokrate glas za građanski, multietnički, multikonfesionalni i najzačajnije, ekonomski razvijeni Bar", zaključuje Bardić.

Bonus video: