Baroso odabrao da drži predavanje na UDG-u

Iz Barosovog kabineta je u srijedu saopšteno da će učinak Crne Gore u reformi pravosuđa i vladavini prava biti odlučujući za proces pristupanja Evropskoj uniji.
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.04.2011. 20:57h

Predsjednik Evropske komisije Žoze Manuel Baroso i komesar za proširenje Štefan File razgovaraće u Podgorici sa crnogorskim zvaničnicima.

Oni u Crnu Goru dolaze u okviru regionalne posjete i sastaće se sa predsjednikom Filipom Vujanovićem i premijerom Igorom Lukšićem.

Iz Barosovog kabineta je u srijedu saopšteno da će učinak Crne Gore u reformi pravosuđa i vladavini prava biti odlučujući za proces pristupanja Evropskoj uniji.

Predsjednik EK održaće i predavanje na Univerzitetu Donja Gorica (UDG).

Na pitanje “Vijesti” zbog čega u posljednje vrijeme evropski zvaničnici, među kojima i šef Delegacije EU Leopold Maurer i direktor EUROSTAT-a Piter Everars, predavanja drže na UDG-u, a ne na Univerzitetu Crne Gore, iz Delegacije je saopšteno da je Maurer “posjetio i držao predavanja na brojnim crnogorskim univerzitetima, uključujući i Univerzitet Crne Gore i njegove fakultete u Nikšiću, Bijelom Polju i Podgorici”.

“U slučaju planirane posjete predsjednika Barosa, brojne opcije su razmotrene, uključujući i posjetu Regionalnoj školi za državnu upravu (RESPA) i Policijskoj akademiji u Danilovgradu.

Sve opcije su razmotrene takođe uzimajući u obzir raspoloživo vrijeme.

Zaključak je bio da se prihvati poziv da posjeti studente i profesore UDG-a”, saopšteno je iz delegacije.

Nadaju se, kako su kazali, da će nekom drugom prilikom imati šansu da posjeti i druge univerzitete u Crnoj Gori.

Bonus video: