Batrićević: DPS bi zastavom da krije realnost

"Priču o državnim simbolima donijeli oni koji samo misle o beranskom scenariju", kaže Vešović (DPS)
209 pregleda 145 komentar(a)
Ažurirano: 15.05.2014. 17:22h

Iako će građani na izborima 25. maja birati lokalne vlasti u 12 opština koje treba da rješavaju probleme sa komunalnom ili vodovodnom mrežom, nedostakom zelenih površina ili kulturnih sadržaja, urbanizmom... u kampanji dominiraju identitetska pitanja.

Portparol Foruma 2010 Boban Batrićević kazao je da se DPS bavi identitetskim pitanjima i nacionalnim simbolima jer nema argumente kojima bi opravdao svoju lošu ekonomsku politiku.

Batrićević je kazao da DPS-u ne preostaje ništa drugo sem da Crnoj Gori vještački stvara atmosferu "tihog građanskog rata", gdje bi se ona prikazao kao jedini zaštitnik naše države.

"SNP i Evropsko lice Podgorice ne bi smjeli da nasijedaju na priču o zastavama jer na taj način otvaraju polje DPS-u da izbjegava kriminalno-korupcionaške afere", rekao je Batrićević.

Međutim, portparol DPS-a Časlav Vešović tvrdi da su ta partija i njen kandidat za gradonačelnika Podgorice jedini učesnici izbora koji promovišu konkretne projekte koji se tiču unapređenja kvaliteta života građana.

"Priču o državnim simbolima u kampanju su donijeli oni koji samo misle o beranskom scenariju i vijorenju zastava druge države. Zato je to pitanje za njih”, kazao je Vešović.

"Devedestih godina Đukanović nije pričao o zatvaranju ekonomskih giganata i inflaciji, već o ugroženosti SR Jugoslavije od Hrvata i Bošnjaka", rekao je Batrićević

On je “Vijestima” kazao da se priča o simbolima pokreće kada ne znate kako da riješite probleme i siromaštvo:

"Ovi izbori jesu sudbonosni za Crnu Goru, ali ne za njen identitet i njenu simboliku, oni su sudbonosni za život u njoj za kvalitet života u gradovima” rekao je on.

Batrićević smatra da je pominjanje zastava u jeku kampanje oproban način da se suzi vidik građanima, koji zbog “straha od gubitka države” zaboravljaju na ekonomske probleme.

"Devedestih godina Đukanović nije pričao o zatvaranju ekonomskih giganata i inflaciji, već o ugroženosti SR Jugoslavije od Hrvata i Bošnjaka", rekao je Batrićević.

Nelagodno zbog mladih na birou

Kandidat SNP-a za gradonačelnika Podgorice Aleksa Bečić je “Vijestima” rekao da je težnja DPS-a da se govori o simbolima jer su doveli do alarmantne ekonomsko-socijalne i pravne situacije i nije im u interesu da se bavimo uzrocima tog stanja, već da se stvori neka vještačka podjela i realnost kako bi se zamaglila stvarnost.

"Uvijek sam insistirao da govorim o lokalnoj samoupravi ali kada novinar postavi pitanje neodgovaranje bi bilo osnov za nove špekulacije, zato nekada i sami postajete dio te priče", rekao je on i dodao da je odgovarao na pitanje u kontekstu slavlja u Beranama koje nema veze sa Podgoricom.

"Kada odgovoram na takva pitanja, osjećam se nelagodno jer znam da me čita i sluša hiljade i hiljade mladih ljudi koji se nalaze na birou", rekao je on.

Galerija

Bonus video: