Baždar: Radman pokazao neznanje i želju da ocrni političkog protivnika pa makar i lažima

"Radmanova tvrdnja da sam ja kao načelnik urbanizma "sakrivao neke predmete u ladici" i nisam navodno dao da se rješavaju je neistina"
99 pregleda 4 komentar(a)
Milovan Baždar, Foto: Slavica Kosić
Milovan Baždar, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 22.04.2017. 08:16h

Milovan Baždar, član Građanskog pokreta URA tvrdi da je gostujući u emisiji "Načisto" na TV Vijesti u četvrtak 20.04.2017. godine kandidat DPS za odbornika u SO Herceg Novi Andrija Radman izrekao neistine na njegov račun.

"Radmanova tvrdnja da sam ja kao načelnik urbanizma "sakrivao neke predmete u ladici" i nisam navodno dao da se rješavaju je neistina. Sugerisao je da se radi o hotelima i pomenuo je hotel "Delfin".Gospodin Radman osim što pokazuje elementarno neznanje u vezi procedura i nadležnosti u oblasti urbanizma, pokazuje i silnu želju da ocrni političkog protivnika pa makar i lažima", navodi Baždar.

Baždar navodi da je vlasnik hotela "Delfin" nezakonito krenuo 2014. godine u rekonstrukciju hotela, odnosno dogradnje nekih sadržaja bez prethodno pribavljene dozvole za rekonstrukciju.

"Kada mu se pojavila inspekcija zatražio je od opštinskog Sekretarijata za urbanizam dozvolu koju naravno nije mogao dobiti od nas jer je shodno članu 7 Zakona o uređenju prostora i izgradnji objekata hotel tog tipa u nadležnosti države tj. Ministarstva održivog razvoja i turizma. Radmanova izjave da sam ja u stolu držao i kočio rješavanje nekih predmeta je bezočna laž. Istina je potpuno suprotna. Maksimalno sam ubrzavao koliko je bilo moguće rješavanje predmeta i nikada nikakve predmete koji su se mogli rješavati nisam držao u stolu. To dobro znaju svi moji tadašnji saradnici i javno pozivam Radmana da saopšti makar jedan predmet čije rješavanje sam ja kočio ukoliko je imao potrebnu dokumentaciju", navodi Baždar.

Kazao je i da Brojke najbolje demantuju Radmana.

"Uostalom brojke najbolje demantuju Radmanova podmetanja koja su u potpunosti odraz njegovog političkog kodeksa – cilj opravdava sredstvo (zbog političkog cilja spreman je služiti se neistinama). U 2013. Sekretarijat je izdao 136 građevinskih dozvola, 2014. izdato je 149, a Radmanova vlast 2015. izdaje 89 građevinskih dozvola, a 2016. izdaje 90. Što se tiče naplate ista je bila 2014. dok sam ja bio na funkciji, 2,7 miliona eura bez Azmonta, a 2015. nova vlast naplaćuje 1,35 miliona eura bez Azmonta. Napominjem da je stanje planske dokumentacije bilo isti svih tih godina", ističe Baždar.

"Šta reći osim da za neke ljude biti političar nikako ne podrazumijeva i biti dostojanstven čovjek čvrstog moralnog kredibiliteta. Ali ne sumnjam da je gospodin Radman kao politički kadar izdanak DPS makijavelističke škole koja je u liku Svetozara Marovića doživjela svou punu inkarnaciju ali i svoju potpunu propast", zaključuje Baždar.

Bonus video: