Bečić: Bez velikih rizika nikada nije bilo velikih pobjeda

"Svi će 26. maja ujutro biti svjesni da je 25. maj 2014. novi veliki datum u našoj istoriji koji je označio početak ozdravljenja Podgorice i Crne Gore", rekao je Bečić
89 pregleda 36 komentar(a)
Ažurirano: 21.05.2014. 21:27h

Nosilac liste SNP-a na izborima u Glavnom gradu Aleksa Bečić pozvao je građane Podgorice da glasaju za one koji Crnu Goru nose u srcu, a ne u džepovima.

On je, pojašnjavajući zašto je, iako operisan prije dva dana, uprkos molbama ipak došao na završnu konvenciju, kazao da je to zbog građana Podgorice.

"Pitaju me zašto sam rizikovao prije neko veče, i zašto sam rizikovao noćas da dođem ovdje. Bez velikih rizika nikada nije bilo velikih pobjeda. Zato su oni svjesni, i to tajno priznaju ovih dana, da je naša pobjeda u Podgorici sigurna. Svi će 26. maja ujutro biti svjesni da je 25. maj 2014. novi veliki datum u našoj istoriji koji je označio početak ozdravljenja Podgorice i Crne Gore i koji će u budućnosti biti slavljen kao dan mladosti, mudrosti i hrabrosti", kazao je Bečić, prekidan višeminutnim aplauzima.

Predsjednik SNP-a Srđan Milić podsjetio je da je Podgorica do sada imala dva gradonačelnika iz redova te partije - Zorana Kneževića i Radivoja Rašovića.

On je rekao da “zbog ekonomskog fašizma ima predaka koji se moraju stidjeti nekih svojih potomaka zbog onoga što su naparavili od antifašističke Crne Gore”.

Popredsjednik SNP-a Neven Gošović rekao je da se evropski put Crne Gore ne završava se u Briselu, već u Podgorici.

“Budite slobodni ljudi, a ne zatočenici najprljavijeg režima”,poručio je Gošović.

Nosilac liste SNP-a za Golubovce Srđan Raičević kazao je da je odlazeći gradonačelnik Miomir Mugoša rekao na promociji DPS-a u uvrijedilo svakog Zećanina.

“To je primitivizam najgore vrste. Umjesto da kaže čija je zemlja koju je prodao vlasniku KAP-a, šta je sa fabrikom za preradu voća i povrća, šta je sa sportskom halom koje je obećao, on je, sram ga bilo, pominjao pipune i skakavce”, rekao je Raičević.

Konvenciji su prisutvovali i gradonačelnici Berana i Pljevalja Dragoslav Šćekić i Miloje Pupović, kao i bivši gradonačelnici Podgorice Knežević i Rašović.

Galerija

Bonus video: